Zprávy z fotbalové neděle

FK Mohelnice – TJ Slovan Černovír  1 : 4  (1 : 3)

Neděle 6. srpna nabídla na Městském fotbalovém stadionu v Mohelnici zápas dorostenců a B-mužstva našeho FK Mohelnice. Naši dorostenci ve svém domácím přípravném zápase prohráli s dorostenci TJ Slovan Černovír v poměru 1 : 4. Zápas ale z našeho pohledu nezačal vůbec špatně. Už v 4. minutě Rosťa Nantl využil zaváhání obrany hostů a zakroutil balón na zadní tyč, 1 : 0. Hosté srovnali v 12. minutě z rohového kopu, 1 : 1. V 18. minutě jsme při zpětné přihrávce namazali jednomu z hráčů hostů, ten se dostal až před bránu, vystřelil a Lukáš Doležal jeho pokus chytil. V 14. minutě vznikl před naší bránou po rohovém kopu závar, ale nikdo z hráčů hostů nedokázal balón protlačit do sítě. V 26. minutě se hosté znovu prosadili, když si narazili v našem velkém vápnu balón a zakončující hráč se neminul, 1 : 2. Hosté se potom prosadili i v 35. minutě, kdy rozehráli rohový kop po zemi na velké vápno, byla z toho tečovaná střela a balón se odrazil od tyče do sítě, 1 : 3. V 37. minutě si Franta Mayer zpracoval nakopnutý balón, dostal se před jednoho z obránců, ale ve vyložené pozici minul bránu.

Na počátku druhého poločasu v 47. minutě si hosté vypracovali velkou šanci, když se jim podařilo dát přesnou a rychlou přihrávku za naši obranu, jeden z jejich hráčů se tak dostal do úniku, ale na Lukáše Doležala, který jeho střelu vytísnil na roh, si nepřišel. V 51. minutě Patrik Zapletal nacentroval do velkého vápna hostů, a tak musel jejich brankář rychle z brány, aby nebezpečný balón odklidil. V 55. minutě si hosté dali dlouhý pas do našeho velkého vápna, odkud jeden z nich vypálil, ale i tentokrát Lukáš Doležal uspěl. V 60. minutě jeden z hráčů hostů přepálil z malého vápna naši bránu. V 79. minutě hosté zacentrovali před naši bránu a byla z toho hlavička nad. V 81. minutě se jeden z hráčů hostů procpal na dostřel naší brány, přihrál po zemi na svého spoluhráče, který se trefil mezi nohy Lukáše Doležala, 1 : 4. Tímto výsledkem zápas také skončil.

Roman Kuba, trenér dorostu, nám po zápase řekl: „Jednalo se o první zápas, který jsem u dorostu vedl. Je tak zatím brzy něco detailněji hodnotit. O výsledku dnešního zápasu určitě rozhodla fyzická vyspělost soupeře. Ve čtvrtek odpoledne by nás měl čekat poločas zápasu s Moravskou Třebovou. Ten druhý odehraje naše B-mužstvo.“

Sestava FK Mohelnice: Doležal – Šváb, Pospíšil, Míchal, Dunovský – Mayer, Malík, Nantl, Zapletal – Vaclavík, Kamlar, Sokele, Bača.

 

FK Mohelnice B – Sokol Lukavice  5 : 0  (4 : 0)

Naše B-mužstvo ve svém domácím přípravném zápase zvítězilo s týmem Sokol Lukavice v poměru 5 : 0. Zápas, ve kterém jsme měli po celý jeho průběh viditelně navrch, otevřela v 4. minutě šance Davida Schöna, který si naskočil na centr a jeho hlavičku brankář hostů chytil. V 17. minutě se nám už ale zadařilo, když Kuba Svoboda skóroval střelou k na přední tyč, 1 : 0. V 20. minutě se po přihrávce po zemi za obranu hostů vysunul David Schön, jehož střela na zadní tyč šla kousek vedle. V 26. minutě si Miloš Pospíšil zpracoval nakopnutý pas, potáhl si balón do velkého vápna, ale do brány se mu jej nacpat nepodařilo. V 28. minutě Kuba Svoboda vypálil ze střední vzdálenosti nad bránu hostů. V 32. minutě přišla první šance hostů, když jeden jejich hráč z velkého vápna vystřelil na zadní tyč, Honza Strupek mu předtím zmenšil úhel, šel na zem a balón vytáhl. V 36. minutě Kuba Svoboda vymotal zadní řady hostů a střelou na zadní tyč zvýšil, 2 : 0. V 39. minutě upláchl po straně hostům Marek Petruška a trefil šibenici brány hostů, 3 : 0. V 44. minutě Kuba Svoboda přihrál po zemi na Daniela Obšila a ten vymetl síť brány hostů, 4 : 0.

V 51. minutě střelecký pokus Kuby Svobody zapadl za bránu hostů. V 59. minutě Marek Petruška vypálil z velkého vápna nad bránu. V 60. minutě se Marek nejdříve pokusil najít zadní tyč brány hostů a o chvilku později jeho další rána z hranice velkého vápna někdo z chumlu hráčů zablokoval. V 62. minutě se do balónu opřel i Honza Kamlar, ale brankář hostů jeho pokus zlikvidoval. V 65. minutě neproměnil obrovskou šanci Martin Pagáč, který přestřelil naprosto prázdnou bránu hostů. V 70. minutě vystřelil směrem na naši bránu jeden z hráčů hostů, ale povedlo se mu trefit jenom záda Miloše Pospíšila. V 84. minutě hosté udělali hrubku v rozehrávce, toho využil Kuba Svoboda, který jim balón uzmul a doklepl do sítě na konečných 5 : 0.

Sestava FK Mohelnice B: Doležal – Šváb, Grepl, Coufal, Pospíšil – Šincl, Svoboda, Obšil, Petruška – Schön, Zeman, Pagáč, Kamlar.

Jan Vymlátil, trenér B-mužstva, nám po zápase řekl: „V současné době je kádr B-mužstva ve fázi výstavby. Mimo těch, kteří dnes hráli, jsme oslovili ještě další hráče a čekáme na jejich rozhodnutí. Celkově bychom v B-mužstvu chtěli propojit práci našich mladých hráčů a těch zkušených, kteří by svoje cenné zkušenosti těm mladým předávali. Co se týče dnešního zápasu, v prvním poločase jsme našeho soupeře přehráli, přičemž rozhodlo to, že naši mladí hráči mají natrénováno. V druhém poločasu už jsme místy chodili. Bylo to určitě dáno tím, že někteří hráči měli v nohách ranní zápas dorostu, a také tím, že jsme vysoko vedli. Ve čtvrtek odpoledne zřejmě odehrajeme poločas zápasu s dorostem Moravské Třebové, který určitě naše schopnosti prověří.“

Informace poskytl Martin Škurek

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *