Áčko v poháru končí

V sobotním utkání 1. kola MOL Cupu mezi Mohelnicí a Prostějovem rozhodla zkušenost. Z postupu do další fáze poháru se nakonec radují fotbalisté z Hané. Svěřenci Oldřicha Machaly ukázali své kvality již během prvního poločasu a po několika zahozených šancích udeřili ve 12. minutě zásluhou kapitána Kroupy. Těsně před přestávkou pak navýšil náskok hostů Píchal – 0:2.

„První poločas jsme hráli ustrašený fotbal, Prostějov na nás vletěl, má daleko kvalitnější kádr než my. Po loňsku zůstali všichni pohromadě i s oporami jako jsou Kroupa, Schuster nebo Sus. Mají velice zkušené mužstvo, které určitě bude jedním z favoritů letošní Moravskoslezské ligy,“ prozradil mohelnický trenér Karel Trnečka po nepovedené první půli. „O pauze jsem přesto své hráče nabádal, aby zvedli hlavu, což se nám celkem podařilo a druhá půle už byla herně docela vyrovnaná,“ řekl dále domácí lodivod. Krátce po příchodu z kabin sice Hanáci navýšili skóre díky Machynkovi, později ale dokázala Mohelnice nastřelit Olejníkem tyč, aby nakonec měla v utkání poslední slovo, kdy po faulu na Vokouna proměnil pokutový kop Gianpaolo Pezzotti, jenž si tak připsal již třetí gól ve třetím zápase za Mohelnici. „V rámci možností jsme odehráli své maximum. Soupeř postoupil zaslouženě, my musíme naopak dál pracovat a pokusit se přivést alespoň pět hráčů do sestavy, abychom byli v soutěži konkurenceschopní. Dnes jsme si museli vypomoci dorostenci, abychom vůbec měli někoho na střídání,“ doplnil mohelnický Karel Trnečka.

„Přijeli jsme do Mohelnice vyhrát, což se povedlo. V prvním poločase jsme předvedli velmi kvalitní výkon, ale výsledek o přestávce měl být mnohem výraznější, příležitostí na to měli hráči dost. Zápas mohl být dávno rozhodnutý, po hodině hry jsme měli vést pět, šest nula,“ uvedl pro klubový web trenér Prostějova Oldřich Machala. „Pak dostaneme gól a zbývající čas se obáváme o výsledek. Na hře z prvního poločasu chceme rozhodně stavět, jen musíme být efektivnější v koncovce, čemuž v soutěži věřím. Na doladění máme ještě dva týdny. Každý dnes hrál o svoje místo a hráči to vzali za své po celých devadesát minut. Mrzí mě jen zbytečná penalta, kope se proti nám každý zápas a to je špatně,“ dodal Oldřich Machala, který proti Mohelnici poprvé představil novou posilu, brankáře Filipa Jíchu, jenž naposledy chytal ve Žďáru nad Sázavou.

 

FK Mohelnice – 1.SK Prostějov 1 : 3 (0 : 2)

Góly: 66. Pezzotti (pen.) – 13. Kroupa, 37. Píchal, 47. Machynek. Rozhodčí: Grečmal – Kondler, Řezníček. ŽK: Šichor, Bača – Sus, Rus, Sečkář. Diváci: 150.

Sestava FK Mohelnice: Hora – Vokoun, Kuba, Kotůlek, Olejník – Kožela (81. Čank), Šichor, Fišara, Svoboda – Bača, Pezzotti. Trenér: Karel Trnečka.

Sestava 1.SK Prostějov: Jícha – Machynek, Schuster, Rus, Sečkář – Šteigl (80. Hirsch), Pančochář, Sus (81. Fládr), Langer, Píchal – Kroupa. Trenér: Oldřich Machala.

 

Autor: Miroslav Pergl, Šumperský deník

Zdroj: http://sumpersky.denik.cz/fotbal_region/v-poharu-rozhodla-zkusenost-postupuje-prostejov-mohelnice-konci-20170723.html

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *