Vítězství s béčkem Slovácka po obratu ve druhém poločase

FK Mohelnice – 1.FC Slovácko B  2 : 1  (0 : 1)

Mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 25. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy s B-mužstvem 1.FC Slovácko v poměru 2 : 1. Po delší době v naší sestavě nechyběla žádná z opor. Po zranění se vrátil Honza Fišara a taky David Bača, který kvůli zranění nehrál v minulém zápase v Petřkovicích. Náš tým se v tomto zápase postavil proti velmi mladému a talentovanému celku soupeře a výsledek se rozhodně nerodil lehce. Naši sice měli v prvním poločase více ze hry, ale byli to hosté, kteří z penalty šli do vedení. Na začátku druhého poločasu si potom hosté vytvořili několik slibných šancí, ze kterých naštěstí nic neproměnili. Jeden by řekl, že to v těchto chvílích s našimi šancemi na body nevypadalo moc nadějně. Kolem 60. minuty se ale najednou všechno zlomilo a odměnou za bojovnost a nasazení, které naši kluci předváděli po celý zápas, byly dva góly, kterými zápas otočili. V posledních minutách zápasu šlo vidět, že si naši sáhli na skutečné dno sil, aby těsné vítězství uhájili. To se nakonec i díky zkušeně sehrané koncovce podařilo a naše bodové konto se navýšilo o další tři body, které při konečném účtování můžou sehrát velmi důležitou roli. Ale opět od začátku zápasu, který lépe vyšel našemu týmu. Už v 2. minutě z velkého vápna pálil Honza Fišara a jeho pokus šel vedle zadní tyče. V 3. minutě Martin Vokoun nacentroval balón do velkého vápna, kde do něj šel hlavou Honza Fišara, kterému se podařilo brankáře hostů Semanka notně protáhnout. V 13. minutě se poprvé připomněli hosté, když Yu s Marešem u rohového praporku předvedli pohlednou kombinaci po zemi a Marešův následný centr proletěl velmi nebezpečně přes naše velké vápno. V 17. minutě se rozběhnutý Tischler vydal za nakopnutým balónem, dostal se přes naši obranu, chtěl Kubu Horu přelobovat, ale to se mu nepodařilo. V 19. minutě Filip Markovič rozběhl únik po lajně, přihrál na Martina Bzirského, který se prodral do velkého vápna a dal pod sebe. Obrana hostů stačila balón odkopnout, ale jen přímo proti Honzovi Fišarovi, který z první napálil jednoho z hráčů hostů. V 33. minutě Milan Olejník hledal křížným centrem u zadní tyče brány hostů Martina Bzirského před který odkopl balón na roh Křivánek. V 38. minutě v našem velkém vápnu Vlasta Fiala fauloval zezadu Biolka, takže jasná penalta, ke které se postavil Křivánek. Kuba Hora sice vystihl směr střely, ale balón do sítě prošel, 0 : 1. V 41. minutě dostal přihrávku mezi naše obránce Veďura, kterého čistým zákrokem odzbrojil Roman Kuba. V 42. minutě Lukáš Hapal přešel přes hráče hostů do velkého vápna, vystřelil na přední tyč brány hostů, tu si ale Semanko pohlídal. V 43. minutě poslal Kuba Heidenreich dlouhou přihrávku po zemi na velké vápno hostů Milanovi Olejníkovi, jehož střelu jeden ze zadáků hostů srazil. V 45. minutě rozehrál rohový kop Martin Bzirský, balón propadl k Honzovi Fišarovi, kterému se jej ale nepodařilo protlačit do sítě. To bylo z prvního poločasu vše.

V 48. minutě se do útoku se svými dvěma spoluhráči vydal Kubala, kterého zastavil Vlasta Fiala. V 50. minutě Yu zkrotil na hranici našeho velkého vápna balón a z voleje jej napálil nad bránu. V 56. minutě dostal přihrávku do našeho velkého vápna Pospíšil, ale protože byl tísněný, nemohl v klidu zamířit, a balón tak zapadl za přední tyč brány. V 61. minutě rozběhl útok Kuba Heidenreich, který přihrál na Martina Bzirského. Ten se prosmýkl do velkého vápna a dal pod sebe na malé vápno, kde vznikl závar. Balón se odkutálel po zemi proti Filipovi Markovičovi, který ale místo tvrdé střely do balónu jenom střejchl. V těchto okamžicích jsme iniciativu přebrali na svou stranu a v 63. minutě se dočkali vyrovnání, když jeden z hráčů hostů poslal těsně před velkým vápnem zápasnickým chvatem k zemi Lukáše Hapala. K balónu se postavil David Bača, který jej přetáhl na Romana Kubu, ten jej hlavou přihrál na malé vápno, odkud jej také hlavou pod vinkl umístil Lukáš Hapal, 1 : 1. V 67. minutě Filip Markovič přihrál ze středu a lajnu na Lukáše Hapala, který si to s balónem namířil na úroveň velkého vápna, ale jeho centr před bránu, bohužel, nikoho z našich nenašel. V 68. minutě David Bača vykličkoval obranu hostů, přihrál po zemi na Luboše Pinkavu, který vystřelil nad bránu. V 70. minutě naši dostali po faulu na naší polovině výhodu, Filip Markovič prošel s balónem až do velkého vápna, přihrál pod sebe na zcela volného Davida Baču, který si počkal a krásnou střelou vymetl pravou šibenici brány hostů, 2 : 1. V 78. minutě mohl být horko na druhé straně, když hosté rozehráli rohový kop na Yua, který balón v našem velkém vápně sklepl. Ten prošel kolem několika hráčů hostů, ale naštěstí jej nikdo z nich nezasáhl. V 81. minutě Kuba Heidenreich rozehrál přímý kop, ale trefil jenom zeď. V 90. minutě šli do otevřené obrany dva na jednoho Martin Bzirský a Luboš Pinkava, kterému ale balón po přihrávce uskočil, a tak nezakončil. Když se našim podařilo poslední minuty zápasu strávit na polovině domácích u rohového praporku, nic významného se už nestalo, a zápas tak skončil naším vítězstvím v poměru 2 : 1.

Jaroslav Rolinek, trenér našeho mužstva, po zápase Šumperskému deníku řekl: „První poločas z našeho pohledu nedopadl dobře, ale naštěstí jsme to nezabalili a dokázali ještě po přestávce zabojovat. První gól nám vlil krev do žil a bylo vidět, že mužstvo si chce za každou cenu dojít pro vítězství. Bojovností, nasazením, nesmírnou vůlí a morálkou jsme dokázali zápas otočit na svou stranu. Opět se ukázalo, jak výbornou mají naši kluci partu. Hosté hráli výborně kombinačně, moc nám balón nepůjčovali. Nenakopávali míče, hráli po zemi, všechno si rozehrávali. Bylo vidět, že to jsou kvalitní fotbalisté, kteří se chystají na ligovou kariéru. Všichni to jsou profíci, takže klobouk dolů před našimi hráči, že utkání takto zvládli.

FK Mohelnice – 1. FC Slovácko B  2 : 1  (0 : 1)

Góly: 63. Hapal, 70. Bača – 38. Křivánek (pen.). Rozhodčí: Richtár – Mikeska, Vrťo. Delegát FAČR: Urban ŽK: Markovič, Hapal, Heidenreich, Bača, Bzirský – Kubala, Biolek, Kudriavtcev. Diváci: 220.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Vokoun, Kuba, Fiala, Heidenreich – Markovič, Fišara – Olejník (60. Pinkava), Bača (83. Knýř), Bzirský (91. Svoboda) – Hapal. Trenér: Jaroslav Rolinek.
Sestava 1.FC Slovácko B: Semanko – Flasar, Suchý, Kucera, Tischler, Křivánek, Kubala, Mareš (75. Kudriavtcev), Yu Kanghyun, Biolek (53. Pospíšil), Vaďura. Trenér: Pavel Němčický.

Odkaz na videosestřih ze zápasu (pan Zdeněk Diviš)

Odkaz na fotky ze zápasu (made by Bedřa)

SAM_9306

FK Mohelnice – 1.FC Slovácko B, zápas 25. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy, Mohelnice 13. 5. 2017

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *