Remíza s Líšní

FK Mohelnice – SK Líšeň  1 : 1  (0 : 0)

Zranění dnes do zápasu nepustila Honzu Fišaru, Vlastu Knýře a Lukáše Hapala. Dlouhodobě je zraněný Ondra Kopa. Náš tým do 30. 6. 2017 posílí útočník Michal Muzikant z týmu SK Uničov. Naopak Dominik Mica z Valašského Meziříčí a Viktor Holešínský z HFK Olomouc v našem týmu nadále působit nebudou. Zápas začal naší šancí, když Kuba Heidenreich rozehrál standardku, brankář hostů neudržel balón a k dorážce se málem dostal Vlasta Fiala. Potom už byli viditelně lepší hosté. Kuba Hora nejdříve vytáhl pěkný zákrok proti tvrdé střele jednoho z hráčů hostů z velkého vápna a o chvíli později další projektil prosvištěl těsně vedle zadní tyče naší brány. Hosté si vypracovali první gólovku, když jsme propadli ve středu hřiště, následovala přihrávka za naši obranu, odkud jeden z hráčů hostů umístil balón po zemi těsně mimo naší brány. Později ze standardky Martin Bzirský vypálil balón přímo pod břevno brány hostů, jejich brankář jej vyrazil před sebe a následné hlavičce Luboše Pinkavy moc nechybělo. Na konci prvního poločasu tři hráči hostů přešli naše obranné řady, ale nakonec nedali, když jeden z nich nedokázal na malém vápně ukrotit a doklepnout balón do zcela prázdné brány.

Na začátku druhého poločasu Kuba Heidenreich rozehrál další standardku do velkého vápna hostů, kam si zaběhl do tvrdého souboje s jejich brankářem Roman Kuba, balón se odrazil k Filipovi Markovičovi a od něj do zámezí. Hosté se dostali do vedení, když pronikli po straně, přenesli balón vzduchem přes celé naše velké vápno na zcela volného hráče, který jej křížnou střelou uklidil k zadní tyči. Naši srovnali po pěkné akci na velkém vápně o chvíli později, když na jejím konci byla přihrávka Jardy Kožely na Davida Baču, který brankáře hostů přesně mířenou střelou překonal.

Jaroslav Rolinek nám po zápase řekl: „Dnes k nám přijel kvalitní soupeř, který nás prověřil. Určitě můžeme říct, že hosté byli v prvním poločase lepší na míči. Dnes nám chyběli Fišara a Hapal. Na druhou stranu je dobře, že se nám podařilo dotáhnout příchod Muzikanta z Uničova, který by nám měl pomoci v ofenzívě. Může hrát na hrotu i na kraji zálohy. Pokud se do generálky o příštím víkendu dají dohromady všichni chybějící hráči, určitě naše situace bude příznivější.“

Sestava FK Mohelnice: Hora – Heidenreich, Pinkava, Kuba, Fiala – Bača, Srdýnko, Markovič – Bzirský, Olejník, Vokoun. Střídali: Svoboda, Kožela.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *