Muži prohráli smolně s béčkem Zlína

FC Fastav Zlín B FK Mohelnice 2 : 1  (1 : 0)

Mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo ve venkovním zápase 4. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s B-mužstvem FC Fastav Zlín v poměru 1 : 2. Ve včerejším horkém dopoledni absolvovali naši kluci druhý venkovní zápas v řadě, tentokrát se zlínskou juniorkou. Zápas se měl původně odehrát na hlavním stadionu Letná ve Zlíně, ale vzhledem probíhající Barum rallye a odloženému zápasu zlínského áčka na pondělí se zápas odehrál na hřišti ve Spytihněvi. K zápasu ještě neodcestoval zraněný Lukáš Hapal, který by měl být k dispozici pro následný domácí utkání s Uničovem, opětovně zraněný Milan Olejník a také Honza Marák. V základní sestavě opět nastoupil i Michal Kovář. Domácí nastoupili opravdu s juniorkou, v základu byl jeden hráč ročníku 95, sedm ročníku 96 a tři ročníku 97. Úvodní minuty zápasu probíhaly tak, jak se asi dalo čekat. Zlínští mladíci byli běhaví, důrazní. takže probíhalo mnoho osobních soubojů a nakopávaných míčů. Žádné z mužstev si v prvních deseti minutách vážnější možnost ke vstřelení gólu nevytvořilo. V 11. ale první velká šance přišla, a to na naší straně. David Bača rozehrál zleva několik metrů za půlící čárou standartku, míč se snesl do velkého vápna na volného Honzu Fišaru, ale jeho hlavička minula o centimetry protější levou tyč! V 19. minutě brankář Dostál špatně vykopl, místo vysokého nákopu poslal míč ke středu odkopem po zemi, míč zachytil Milan Dokoupil a běžel na domácí branku. Byl ale tísněn obráncem a tak mu brankář stačil skočit pod nohy a šanci zmařil. 26. minuta a další naše šance, Martin Vokoun hodil aut v blízkosti šestnáctky domácích  na pravé straně na Vlastu Fialu, balon si vyměnili, Vlasta se prosmýkl k centru, který proletěl přes vápno až k Honzovi Fišarovi, ale ten pálil nad. Za 2 minuty přišel blesk z čistého nebe, kdy se Zlín dostal do vedení. Domácí nakrátko rozehráli standartku u pravé lajny, Oulehla lehce obešel Martina Vokouna, následoval centr, na který Kuba Hora nedosáhl a Chwaszcz mezi ním a Romanem Kubou hlavou otevřel skóre. V průběhu první půle jsme měli několik šancí jít do brejku, ale buď zradilo zpracování balonu nebo přihrávka na spoluhráče přišla pozdě a domácí stačili hráče s míčem odzbrojit a balon odkopnout. Domácí navíc byli důrazní, takže vzduchem i kombinací to moc nešlo. Takže šance v první půlce jsme si vytvářeli téměř jen ze standartek. To platilo i ve 44. minutě, další centr ze standartky z levé strany od Davida Bači znovu propadl ve velkém vápně k Honzovi Fišarovi, Dostál ale jeho hlavičku k pravé tyči skvěle vyrazil! Do kabin se tedy šlo za stavu 1 : 0 pro Zlín.

Do druhého poločasu vystřídal Martina Vokouna Ondra Kopa, na domácí jsme vletěli a hned to přineslo ovoce. Ve 47. minutě Kuba Heidenreich vhodil od levé lajny v blízkosti domácího vápna dlouhý aut do skrumáže, kde Honza Fišara procpal balon na Ondru Kopu, který si sám před golmanem z bezprostřední blízkosti věděl rady. Naše kluky tento moment nakopl, získali převahu, domácí kombinačně i silově přehrávali, sbírali odražené balony a dlouhé minuty nepouštěli domácí téměř k ničemu. Ti si šance vytvářeli jen díky protiútokům. Za 2 minuty se ke střele z asi 20 metrů dostal David Bača ale těsně minul pravou tyč. Domácí se do první šance ve 2. poločase dostali až v 65. minutě. Domácí házeli zprava aut v blízkosti naší šestnáctky, po  dvou přihrávkách se dostali k průniku poděl brankové čáry, po přihrávce pod sebe ale Mlýnek vysoko přestřelil. V 67. minutě házeli domáci aut kousek od půlicí čáry, míč se dostal znovu k Mlýnkovi, který s ním prošel až do velkého vápna, ale velké šanci vyslal slabou stelu, kterou náš brankář ztlumil v rukavicích. V 70. minutě jsme se dostali do obrovské šance – opět po dlouhém autu Kuby Heidenreicha a následné skrumáži se sám před Dostálem zjevil Michal Kovář, ale napálil jenom pravou tyč! Poté na lévé straně zakombinovali Martin Bzirský s Kubou Heidenreichem, po jehož přízemním centru musel Dostál na zem míč vyrazit do strany. Domácí se po odmlce zase dostali do protiútoku a to v 76. minutě, kdy po zataženém míči po pravé straně. následném centru, se na šestnáctce dostal ke střele Blanař, ale v nebezpečné pozici minul. V 82. minutě házeli domácí aut na pravé straně u naší šestnáctky, naši hráči zapomněli na Masaře, který vběhl do šestnáctky a z úhlu chtěl našeho gólmana přehodit, ale Kuba výborně zmenšil úhel a tak domácí hráč pálil jen do něj. Když už se zdálo, že si odvezeme bod, přišla 88. minuta a špatné došlápnutí Michala Kováře, kterého chytla křeč a už nemohl v utkání pokračovat. Byl odnesen na nosítkách, a protože jsme minutu před tím potřetí vystřídali, dohrávali jsme v deseti. Utkání se chýlilo ke konci, rozhodčí nastavil 2 minuty. A právě v 92. minutě přišel šok. Střílenou přihrávku stačili naši obránci zblokovat na roh. Ten se zprava snesl na hlavu Bača a ten uklidil balon ke vzdálenější tyči a nedal našemu gólmanovi šanci. Odstartoval tak domácí euforii. Ihned po rozehrávce rozhodčí zápas ukončil. Bod jsme ztratili z poslední akce zápasu a nezbývá než se z toho oklepat a jít dál. V sobotu nás čeká derby se silným Uničovem a snad tento zápas nám přinese první výhru v sezoně.

Roman Sedláček, trenér FK Mohelnice (Šumperský deník): „Asi jsme urazili fotbalovou štěstěnu tím odfláknutým domácím zápasem proti Blansku a teď se nám to vrací. Zkrátka, když to nejde, tak to nejde. Klukům nemohu upřít snahu, zápas odjezdili na doraz, ale teď to asi bude chvíli trvat, než se dostaví i výsledky, musíme být trpěliví. Pevně věřím, že se karta zase obrátí a za svou snahu budeme odměněni. Ten závěr byl pro nás opravdu smolný, ale při tom rohu jsme tam měli dost špatné rozestavení a soupeř toho využil. Navíc nám teď chybí i klasický útočník, což se dnes projevilo při řadě našich šancí,“

Góly: 28. Chwaszcz, 92. Bačo – 47. Kopa. Rozhodčí: Páral – Mikeska, Mojžíš. ŽK: Malenovský, Bačo. Diváci: 85.
Sestava FC Fastav Zlín B: Dostál – Michálek, Bačo, Tkadlec, Oulehla (79. Stuchlík), Blanař (87. Žůrek), V. Mlýnek, Chwaszcz, Vašulka, Malenovský, Masař (92. Petřík). Trenér: Jan Jelínek.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Fiala, Kuba, Pinkava, J. Heidenreich – Vokoun (46. Kopa), Fišara, Kovář, Bača, Bzirský (87. Markovič) – Dokoupil (84. Svoboda). Trenér: Roman Sedláček.

 

 

 

 

 

 

 

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *