Áčko přes Šumperk nepostoupilo

FK Šumperk – FK Mohelnice  1 : 0  (1 : 0) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo ve venkovním zápase 1. kola MOL Cupu s týmem FK Šumperk v poměru 0 : 1. Důvod neúspěchu v sobotním pohárovém zápase je jediný. Zatímco domácí tým předvedl motivovaný výkon na hranici svých možností, náš tým v porovnání s předchozími letními přípravnými zápasy jednoznačně zůstal za očekáváním. Zápas z našeho pohledu ale nezačal špatně, náš tým byl v úvodních 10 minutách jednoznačně aktivnější, z čehož vyplynula v 5. minutě naše šance, když David Bača dal po zemi přesnou přihrávku na Martina Bzirského, ten balón vrátil do druhé vlny, jeho střelecký pokus ale jeden z domácích hráčů srazil na roh. Ten rozehrál David Bača do ohně před bránou, někdo z našich hráčů ho tečoval směrem do brány, ale domácím hráčům se jej podařilo na poslední chvíli odvrátit. Potom už převzali taktovku domácí, kteří využívali nedůsledností v naší defenzívě. V 10. minutě Rozsíval rozehrál přímý kop, v souboji o balón Kubu Horu hlavou překonal Nimrichtr, zamířil do brány a Milan Olejník měl plné nohy práce, aby balón odkopl do bezpečí. V 12. minutě do našeho velkého vápna po přihrávce do běhu pronikl Muzikant, předložil nabídku na malé vápno Rozsívalovi, ten to však měl na dlouhou nohu a naši bránu překopl. V 14. minutě Muzikant opět pronikl do našeho velkého vápna a místo, aby dal finální přihrávku volnému Nimrichtrovi, tak jej balónem napálil. V 33. minutě Rozsíval rozehrál další přímý kop, namířil na přední tyč, Kuba Hora ale jeho pokus vytáhl. V 38. minutě na druhé straně rozehrál standardku Kuba Heidenreich, balón ve velkém vápně hlavou tečovali dva naši hráči, ale ani jeden z nich nezamířil přesně, a balón tak skončil v zámezí. V 41. minutě Kuba Heidenreich z další standardky napálil balón přímo na zadní tyč, pozorný Kreizl ale vytáhl výborný zákrok. Domácí se dočkali gólu v 43. minutě, když Rozsíval rozehrál rohový kop a Horák zakončil hlavou, 1 : 0.

Obraz druhého poločasu se oproti tomu prvnímu změnil. Domácí se zakopali na své polovině, nechali se dobývat, ale našim se nedařilo najít ten správný recept, a tak se dlouhou dobu nic zajímavého, až na dva přímé kopy Kuby Heidenreicha, které nedopadly, nedělo. V 65. minutě Rozsíval vystřelil ze střední vzdálenosti na Kubu Horu, ten měl s balónem drobné problémy, a tak proti němu vyrazil Dostál. Nic z toho ale nebylo. V 68. minutě Kreizl stáhl nebezpečný centr Milana Olejníka ze strany. V 79. minutě Kuba Heidenreich rozehrál rohový kop, balón přetáhl na zadní tyč na Filipa Markoviče, ten byl ale v záklonu, a tak nedokázal přesně zamířit na bránu. V 82. minutě, kdy jsme už začali hrát vabank, Horák pronikl do naší otevřené obrany, přihrál po zemi na Muzikanta, naštěstí ne tak přesně, jak by bylo potřeba, tak Muzikant ve skluzu balón jenom tečoval a ten se prokutálel kolem zadní tyče naší brány. V 86. minutě mohlo být nakonec vyrovnáno, když Lukáš Hapal hlavou prodloužil přesný centr Jakuba Svobody, Kreizl se ale i tentokrát vyznamenal a balón chytil. V 90. minutě domácí využili naší nepřesné přihrávky, šli do protiútoku a ten zakončila slabá střela Muzikanta z hranice velkého vápna doprostřed naší brány, a tak Kuba Hora neměl problém balón lapit. V 91. minutě dokázal k velkému vápnu proniknout Kuba Svoboda, do jeho centru šel Lukáš Hapal, který se v čistém souboji střetl s Kreizlem. Domácí brankář se sice chvíli sbíral, ale nic vážného se mu nestalo. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naší porážkou v poměru 0 : 1.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, nám po zápase řekl: „Před zápasem jsem hráčům říkal, že je dnes třeba v zápasu předvést plné nasazení, což se ale bohužel nestalo. Šumperk se proti nám chtěl vytáhnout, my jsme naopak k zápasu přistoupili dost laxně. Soupeř hrál pozorně zezadu a do zakončení nás prakticky nepouštěl. Co je nám platná převaha, když se nedostaneme do šancí a nedáme góly. Ze strany některých hráčů to dnes byl takový nepoznávací fotbal. Chvílemi jsem je skutečně nepoznával, byl to z jejich strany nejhorší výkon za celé poslední období. Ve světle posledních dobrých výsledků zřejmě předpokládali, že to dnes půjde samo, a nešlo. Z prohry ale nedělám žádnou tragédii. My se především musíme soustředit, abychom byli dobře nachystaní na soutěž. Byli jsme na hrušce, dostali facku, spadli z ní dolů a doufám, že se probudíme. Je ale škoda, že jsme možná ztratili šanci zahrát si zápas proti atraktivnímu soupeři.

Góly: 44. L. Horák. Rozhodčí: Dorušák – Lakomý, Malčánek. ŽK: Jindra, Dostál, Muzikant – Kopa. Diváci: 220.
Sestava FK Šumperk: Kreizl – Kotzmann, Jindra, Z. Horák, Rýznar – Dostál (87. Kolomazník), Demeter (77. Nemeth), L. Horák, Rozsíval, Muzikant (91. Ondráček) – Nimrichtr. Trenér: Bohdan Hecl.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Olejník, Kuba, Pinkava, J. Heidenreich – Kopa (75. Markovič), Bača, Fišara, M. Kotůlek (46. Svoboda), Bzirský – Hapal. Trenér: Roman Sedláček.

Dnešní venkovní zápas našeho B-mužstva s týmem FK Kozlovice byl zrušen.

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *