Áčko drželo s Třincem krok celých 75 minut

FK Fotbal Třinec – FK Mohelnice  2 : 0  (0 : 0)

A-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo ve venkovním přípravném zápase týmem FK Fotbal Třinec v poměru 0 : 2. Na počátek letní přípravy se jedná o solidní výsledek po velmi dobrém výkonu našeho týmu, který si vytvořil i několik gólových šancí a fyzicky odpadl až 15 minut před koncem zápasu. Před začátkem zápasu byly karty rozdány poměrně jasně. Zatímco naši hráči měli v nohách dva dny běhání v luzích a hájích kolem Loštic, náš dnešní soupeř a účastník Fotbalové národní ligy již měl za sebou dva týdny plnohodnotné přípravy. Celých 90 minut zápasu odehrála naše nová posila Milan Dokoupil, který tentokrát měl na rameně kapitánskou pásku. Celý zápas za náš tým odehrál také Alex Řehák, obránce původem z týmu SK Sigma Olomouc, který minulou sezónu hrál za SK Uničov a o jehož dalším případném působení v našem týmu se v těchto dnech jedná. Úvodní šance domácích přišla v 4. minutě, kdy Krišto rozjel nebezpečnou útočnou akci po levé straně, Stříž se uvolnil a odcentroval, jenomže Malcharek hlavičkoval ve finále těsně vedle. V 7. minutě bylo rušno i na druhé straně, kdy domácí reklamovali ofsajd Lukáše Hapala, avšak neuspěli, a nebezpečnou střelu Milana Dokoupila musel brankář domácích Adamuška vyrazit na rohový kop. V 14. minutě opět gólovka domácích, když po přihrávce od Motyčky se octl v gólové příležitosti Teplý, ale Petr Večeř včas vyběhl, zmenšil mu střelecký úhel a Teplý ho neprostřelil. V 41. minutě se pro změnu ukázali naši, když střelu Davida Bači odhlavičkoval Čelůstka, ale následně až před Adamušku prokličkoval Martin Bzirský a gólman domácích jeho střelecký pokus vyrazil na roh. To bylo z prvního poločasu všechno.

Prvních 15 minut druhého poločasu moc rušno nebylo. Až v 60. minutě se Vlastovi Knýřovi vůbec nepovedl odkop a šanci dostal Joukl. Uvolnil ve vápně Samiece, kterého ovšem na hranici faulu zastavil Milan Olejník. Domácí si penaltu žádali marně. V 63. minutě Kuba Svoboda dotáhl balon až do vápna, kde Velner pouze nastřelil spoluhráče Samiece. Míč se odrazil k Lukáši Hapalovi, který zakončoval v nebezpečné pozici těsně vedle. V 71. minutě Ižvolt vyslal do úniku po křídle Janošíka, který mu míč do druhé vlny vrátil. Ižvolt vystřelil zpoza vápna nepříjemně, ale Kuba Hora dokázal zasáhnout. Úderem 75. minuty náš tým pod tíhou předešlých dvou dnů plných běhání začal fyzicky odpadat a domácí se dostávali do mnoha gólových příležitostí. V 76. minutě Ižvolt pronikl po pravé straně a přihrál pod sebe na volného Samiece. Tomu ale střela příliš nesedla a trefil Kubu Horu čekajícího uprostřed brány. V 80. minutě Ižvolt přihrál do běhu Velnerovi, který dokázal odcentrovat před branku. Na přední tyči byl úplně volný Joukl, ale hlavičkoval vedle. V 83. minutě Vlasta Knýř přihrál Lukášovi Hapalovi pouze do ofsajdu. Martin Bzirský o něco později uvolnil Milana Dokoupila, jemuž ale nedovolil zakončit Krišto. V 84. minutě náš tým zahrával rohový kop, po kterém domácí vyrazili do protiútoku. Ižvolt pronikl mezi obránce a uvolnil Janošíka. Ten ve vyložené pozici ještě přiťukl Jouklovi, jenž už dopravil míč do prázdné branky, 1 : 0. V 86. minutě mohl vítězství domácích pojistit Malcharek po centru Velnera, ale v těžké situaci zakončoval nad branku. Malcharkovi navíc zakončení ztížil spoluhráč Samiec, který do něj nedopatřením vrazil. Domácím se nakonec povedlo podruhé skórovat v 89. minutě, když brankář Rohel vyběhl až na hranici šestnáctky, zavolal si a vyboxoval balon daleko dopředu. Na konci akce domácích potom stál Velner, jenž křižnou ranou k tyči Kubu Horu překonal, 2 : 0. V 90. minutě to mohlo být 3 : 0, když Janošíkův centr sklepl Velner Jouklovi, jehož hlavičku ovšem Kuba Hora chytil. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naší porážkou v poměru 0 : 2.

Góly: 84. Joukl, 89. Velner
Rozhodčí
: Jakub Vojkovský – Michael Vojkovský, Ondřej Boráň. Diváci: 80.
Sestava FK Fotbal Třinec: Adamuška (46. Rohel) – Joukl, Malcharek, Michal Stříž (73. Marcel Stříž), Benetka (46. Velner), Čelůstka, Krišto, Motyčka, Ižvolt, Teplý (46. Samiec), Reintam (C) (46. Janošík). Trenér: Martin Zbončák. Náhradníci: Rohel – Velner, Marcel Stříž, Samiec, Janošík.
Sestava FK Mohelnice: Večeř (46. Hora) – Olejník, Řehák, Kuba (46. Pinkava), Heidenreich (46. Svoboda) – Kopa (46. Knýř), Dokoupil (C), Fišara, Bača, Bzirský – Hapal. Trenér: Roman Sedláček. Náhradníci: Hora – Pinkava, Svoboda, Knýř.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *