Turnaj mohelnických podniků v minikopané

Včera, tj. v pátek 17. června, v odpoledních hodinách na Městském stadionu v Mohelnici proběhl turnaj v minikopané, kterého se zúčastnili zaměstnanci společností Siemens Elektromotory Mohelnice, Siemens BTS, Hella Autotechnik Mohelnice a Montix Mohelnice. Admin tentokrát nebyl nestranný a fandil týmu Montixu, v jehož sestavě byli hráči našeho B-mužstva Milan Strnad a Martin Bayer a další velmi zajímavá jména spojená s fotbalem a to Laďa Gallo, Petr Maitner, Franta Pivnička a fotbalový vysloužilec, a mimochodem adminův soused ,David Staňa, který v průběhu turnaje předváděl velmi dobrý poziční výkon. Ale i z ostatních sestav šel cítit respekt. Za tým Siemens Elektromotory Mohelnice totiž nastoupil hráč našeho A-mužstva Milan Olejník. Předpoklady se tak naplnily a tým Montixu se s týmem Siemensu utkal ve finále.

V zápase 1. kola tým Montixu nastoupil proti týmu Helly. A byl to tým Helly, který šel po přímém kopu do vedení. Následně Milan Strnad napálil břevno brány Helly. Těsně před koncem poločasu brankáři Helly vypadl balón a Martin Bayer jej dorazil do sítě. Ve druhém poločase Franta Pivnička prohrál souboj, do šance se ze strany řítil jen z hráčů Helly, ale jeho střela šla vedle. Těsně před koncem zápasu rozhodl o vítězství Montixu 2 : 1 Laďa Gallo, který využil přihrávku před bránu a balón doslova procpal do brány. Z následujícího závěrečného tlaku Helly byla jenom rána jejich brankáře nad bránu Montixu

V paralelně hraném zápase 1. kola porazil tým Siemens Elektromotory Mohelnice tým Siemens BTS v poměru 2 : 0.

V zápase 2. kola tým Montixu nastoupil proti týmu Siemensu. Jako první se dostal do šance právě tým Siemensu, když Milan Olejník pronikl kolem lajny, vypálil na zadní tyč, ale těsně minul (za to však přesně trefil admina do ruky a ten si to bude pamatovat :)). Potom už hrál Montix, když Martin Bayer vypálil nad bránu, Luboš Hlaváček nedoskočil centr do prostoru před bránou a Ondra Šula nedokázal před bránou zkrotit balón. Tým Montixu se dočkal gólu těsně před koncem prvního poločasu, když po pěkné kombinaci Laďa Gallo napálil balón do brány. Druhý poločas otevřely dvě střely Montixu, jednu vyboxoval gólman a druhá šla nad bránu. O pojištění konečného vítězství 2 : 0 se zasloužil Petr Maitner, když si jeho střelu na bránu jeden z hráčů Montixu srazil do brány. Po přímém kopu měl balón na hlavě i Franta Pivnička.

V paralelně hraném zápase 2. kola porazil tým Siemens BTS tým Helly v poměru 3 : 0.

V zápase 3. kola tým Montixu nastoupil proti týmu Siemensu BTS. Tým Montixu šetřil svého kapitána Laďu Galla a na hřišti to bylo vidět. Zápas totiž otevřela střela jednoho z hráčů BTS. Následně měl gólman BTS problém s Milanem Strnadem, který šel čistě do balónu po centru před bránu. První poločas zakončila střela BTS těsně vedle brány. Ve druhém poločase mohl skórovat David Staňa, kdy byl býval vyskočil na centr před bránu. O chvíli později brankář Montixu vykopával balón, trefil však jednoho z hráčů a balón se málem odrazil do brány. O vítězství BTS 1 : 0 nakonec rozhodla pěkná kombinace, na jejímž konci bylo rychlé posunutí balonu z první před bránu a dorážka. Následoval konečný tlak Montixu před bránou, avšak neujala se ani střela Martina Bayera, ani dorážka Milana Strnada a v poslední minutě z prostoru před bránou nedokázal balón přesně sklepnout Laďa Gallo.

V paralelně hraném zápase 3. kola porazil tým Siemens Elektromotory Mohelnice tým Helly v poměru 3 : 2.

Do finále se, díky lepšímu skóre, dostaly týmy Montixu a Siemensu Elektromotory Mohelnice. Finále otevřela pěkná akce Montixu po ose Milan Strnad, Laďa Gallo a Martin Bayer, gólman Siemensu však vystoupil proti balónu včas a odkopl ho. Při následném kontru musel útočící hráč Siemensu k zemi, byl nařízen přímý kop, ovšem ten Siemensu nevyšel. Následnou střelou Laďa Gallo prověřil gólmana Siemensu a ten jeho pokus vyrazil. Chytla se až jeho další střela do šibenice po přihrávce od Martina Bayera. Siemens srovnal ne z příliš nebezpečné situace, když střelu jednoho z jejich hráčů kontroloval gólman Montixu tak dlouho, až mu zapadla k zadní tyči. Ihned poté Laďa Gallo nacentroval před bránu, do centru se položil Milan Strnad, ale bránu hlavou netrefil. Na počátku druhého poločasu šel Montix do rozhodujícího vedení, když Martin Bayer rozdal balón na Petra Maitnera, jeho střílený centr na bránu nedokázal brankář Siemensu vytěsnit.Za malou chvíli Gabriel Skácel propálil tvrdou střelou brankáře Siemensu potřetí. Vítězství Montixu mohlo být ještě výraznější, kdyby Laďa Gallo a Ondřej Šula akci dva na jednoho brankáře dotáhli do konce. Poslední šance zápasu přišla po centru před bránu Siemensu, ale Martin Bayer netrefil balón ideálně.

V paralelně hraném zápase o 3. místo porazil tým Siemens BTS tým Helly v poměru 2 : 0.

A pak se už jenom rozdaly ceny a dívalo na fotbal Česko – Chorvatsko.

Informace o turnaji zapsal admin webu Martin Škurek.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *