Béčko prohrálo vysoko s Ústím

FK Mohelnice B – TJ Sokol Ústí  1 : 5  (0 : 2)

B-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo v domácím zápase 30. kola Olomouckého krajského přeboru s týmem TJ Sokol Ústí v poměru 1 : 5. Výsledek sice na první pohled hrozný, ale herně to zas až taková katastrofa nebyla. Ovšem fotbal se hraje na góly a ty v herně vyrovnaném zápase dávali hosté.  Včerejší zápas byl také posledním pro Michala Kováře, který končí s trénováním našeho B-mužstva a od nové sezóny převezme mužstvo divizního Valašského Meziříčí. Naše B-mužstvo od nové sezóny povede Jaroslav Rolinek za asistence Jirky Rouska mladšího. Zápas otevřela veliká šance hostů, když k sólu nasadil Žingor, kterého až ve velkém vápně nedovoleně zastavil Michal Kovář. Byla nařízena penalta, ke které se postavil Šnejdrla. Kopl ji však mizerně a Marek Kamisch neměl problém balón vyrazit. Hosté se dočkali až v 30. minutě, když rozehráli rohový kop na zadní tyč naší brány, odtud se balón odrazil na malé vápno přímo k Smolkovi, který balón dorazil do brány, 0 : 3. Další gól do naší brány padl v 43. minutě také po rohovém kopu, když v hlavičkovém souboji Honza Rabenseifer prodloužil balón přímo na hlavu Pavla Sencoviciho, který zamířil přesně, 0 : 2.

Naši se s výsledkem snažili ještě něco udělat, byli aktivní a vytvořili si i nějaké šance. Nic se však neujalo. Naopak v 57. minutě propadli v obranné fázi, k balónu se dostal Vladik, nacentroval ho před bránu, odkud z první dal do prázdné brány Patrik Sencovici, 0 : 3. Další sprcha přišla v 61. minutě, když hosté po pěkné kombinaci pronikli k našemu velkému vápnu, odkud se střelou po zemi prosadil Černotský, 0 : 4. Naši mohli snížit v 65. minutě, když Martin Bayer poslal přesnou přihrávku do velkého vápna na Libora Havlíčka, kterého jasně fauloval brankář hostů Urbášek, penalta se však tentokrát nepískala. Naši se gólu dočkali až 77. minutě, když přesnou střelou vymetl prostor u přední tyče brány hostů Míša Weinlich, 1 : 4. Hosté však odpověděli okamžitě v 79. minutě, kdy se střelou po zemi trefil Holoubek, 1 : 5. A když se potom už nic zajímavého nestalo, skončil zápas naší porážkou v poměru 1 : 5. 

Michal Kovář, trenér B-mužstva, nám po zápase řekl: „Takový výsledek doma není pro nás dobrá vizitka, ale i tak tam dnes byla řada pozitivních věcí. Shrnul bych to, že my jsme hráli fotbal a soupeř dával góly. Hosté vycházeli ze zajištěné obrany a sázeli na brejky, což jim dokonale vyšlo. Možná kdybychom z toho něco proměnili, zápas by se vyvíjel jinak. Protivník prostě své šance využil, my bohužel ne. S přibývajícím časem už jsme navíc hráli hodně na riziko, stále jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale Ústí nás trestalo, zkrátka potvrdilo svou sílu v brejcích. Cením si však tohoto, že kluci se do poslední chvíle snažili hrát, lepší než abychom čekali zalezlí, co soupeř vymyslí. Závěr jara nám výsledkově sice moc nevyšel, ale celkově ten půlrok hodnotím kladně. Za poslední dobu nebyl zápas, ve kterém bychom vyloženě vyhořeli, po herní stránce jsme zanechali určitě dobrý dojem.“

Góly: 77. Weinlich – 30. J. Smolka, 43. Pavel Sencovici, 57. Patrik Sencovici, 61. Černotský, 79. Holoubek. Rozhodčí: Křepský – Malčánek, Konečný. ŽK: Seibert, Knýř – Orava. Diváci: 68.
Sestava FK Mohelnice B: Kamisch – A. Heidenreich, Kovář, Horák, Seibert – Havlíček (86. Schön), Weinlich, Knýř, J. Marák (86. Petrecký), R. Marák – Rabenseifer (58. Bayer). Trenér: Michal Kovář.
Sestava TJ Sokol Ústí: Urbášek – Bezděk, Pavel Sencovici, J. Smolka, Šnejdrla (82. Kočnar) – Škařupa – Černotský (69. V. Smolka), Holoubek, Žingor (86. Ševčík), Patrik Sencovici – Vladik (80. Orava). Trenér: Radim Žingor.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *