Béčko remizovalo s Určicemi

FK Mohelnice B – TJ Sokol Určice  1 : 1  (1 : 0) 

B-mužstvo našeho FK Mohelnice remizovalo v domácím zápase 18. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s týmem TJ Sokol Určice v poměru 1 : 1. Zápas pro nás začal přímo ideálně. Už ve 3. minutě centr Martina Vokouna z pravé strany zblokoval obránce na roh. Následný centr Vlasty Knýře přistál na hlavě Milana Šmída, který byl trestuhodně neobsazený, brankář byl bez šance, 1 : 0. Od toho momentu ovšem naši hráči vyklidili střed pole, hráli bez pohybu, neměli většinu odražených míčů, prohrávali osobní souboje, málo mezi sebou komunikovali. Hráli spíše v bloku a čekali na brejky. Hosté byli v těchto chvílích jasně lepším mužstvem a zejména v záloze nás přehrávali. I když se hosté dlouhé minuty nepropracovali k nějaké výraznější šanci, kdy vyslali asi 3 propagační střely a pár centrů, tak vzhledem k průběhu byla jen otázka času, kdy si nějaké velké šance vytvoří. Mezitím ještě ve 22. minutě se připomněli naši hráči, kdy Jakub Kotůlek po brejku po levé straně stínován obráncem ve velké šanci nastřelil pouze brankáře. A pak přišly velké šance hostů. V 35. minutě hosté trefili břevno naší branky po hlavičce z centru z pravé strany. Za 3 minuty po brejku z levé strany střílel hráč hostů z hranice velkého vápna těsně vedle vzdálenější tyče Markovy branky. Hosté neměli dost a ve 42. minutě po centru opět z pravé strany zakončoval jejich útočník neobsazený z první na bližší tyč, ale v obrovské šanci minul. Aby toho nebylo málo, hned za minutu Marek vyrazil nohama střelu z levé strany malého vápna, kdy na něj hráč postupoval v podstatě sám. Naši kluci se probudili až těsně před koncem poločasu. Jakub Kotůlek po zisku míče sprintoval z levé strany od půlicí čáry sám na branku, přihrál pod sebe, kde se Jirka Kloss prodral k míči mezi dvěma obránci, ale nastřelil pouze gólmana. Od něj se míč vznesl do vzduchu, ale obránci na poslední chvíli míč směřující do brány odvrátili.

Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji, ale v 56. minutě hosté zdařile kombinovali ve středu hřiště, finální přihrávka jim sice nevyšla. Ale Libor Havlíček, který se k míči dostal jako první, ho ve snaze odvrátit před útočníkem hostů nahrál z otočky přímo soupeři před velké vápno, odkud následnou stelu Marek nohama vyrazil. I když jsme na počátku druhého poločasu celkově zlepšili pohyb i agresivitu, tak hra se postupem času začala vracet do nedobrých kolejí první půle, což trvalo asi do 70. minuty. Mezitím dostal v 65. minutě žlutou kartu Vlasta Knýř za protesty a v 67. minutě dostal žlutou i Martin Vokoun za strkanici se soupeřem. Pak jsme si během 6 minut vytvořili 3 obrovské šance, které nás vzhledem k závěru mrzely. V 77. minutě Martin Vokoun zatáhl balon po pravé straně, přihrál do středu Radkovi Marákovi, ten obešel obránce, ale ve stoprocentní šanci před brankářem minul střelou vzdálenější tyč. Za 2 minuty se situace v podstatě opakovala, tentokrát Radek nastřelil gólmana. A za další 2 minuty po dalším centru z pravé strany hlavičkoval Radek sám před brankářem a o chlup minul vzdálenější šibenici. Hosté nás poté zatlačili, ale výraznou šanci si nevytvořili. I tak ale přišel za nevyužité tutovky trest. V poslední minutě zahrávali hosté zprava roh, obrana ho sice odvrátila, ale následný centr z levé strany hranice velkého vápna přistál na hlavě neobsazeného hráče hostů Zapletala a ten hlavičkou srovnal, 1 : 1. Marek neměl šanci. Rozhodčí po chvilce zapískal konec, a zápas tak skončil remízou v poměru 1 : 1.

Michal Kovář, trenér B-mužstva, nám po zápase řekl: „Jsem zklamaný předvedenou hrou i výsledkem. Zápas jsme přitom začali přímo snově, kdy jsme se hned ve 3. minutě dostali po hlavičce z rohu vedení 1 : 0. Poté nám ovšem chyběla agresivita, hráči byli bez pohybu a v podstatě jsme jenom čekali, co soupeř vymyslí. Ve druhé půli jsme zlepšili pohyb, vypracovali jsme si 3 gólovky, ale ani jednu jsme neproměnili. A tak v závěru přišel zákonitý a logický trest.“

Góly: 3. Šmíd – 90. Zapletal. ŽK: Knýř, Vokoun. Rozhodčí: Vedral – Jelínek, Přikryl. Diváci: 100
Sestava FK Mohelnice B: Kamisch – A. Heidenreich, Knýř, Najmam T., Havlíček – Kotůlek J., Kotůlek M., Svoboda, Vokoun – Kloss (88. Rabenseifer), Šmíd (46. Marák R.). Trenér: Michal Kovář.
Sestava TJ Sokol Určice: Holásek – Šnajdr, Zelina, Menšík, Bokúvka, Plajner, Halouzka, Vaněk, Hochman, Cetkovský, Zapletal. Trenér: Radek Tomšic.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *