Muži zvítězili v okresním finále poháru FAČR, žáci si zastříleli proti Přerovu

Středa byla ve znamení finále okrasního poháru FAČR a dohrávky 1. kola krajského přeboru mladších a starších žáků.

Muži se ve finále poháru postavili proti celku z Velkých Losin a na neutrální půdě v Postřelmově se jim podařilo zvítězit.

FK Mohelnice – Sokol Velké Losiny 5 : 1
Hodnocení trenéra Romana Kubu: “Finálový zápas s mužstvem Velkých Losin jsme odehráli na novém stadionu v Postřelmově. Soupeř nastoupil v kombinované sestavě A-B týmu, stejně tak my jsme chtěli dát prostor některým z našich dorostenců. 1.poločas byl jasně v naši režii a kromě dvou gólů jsme si vytvořili několik dalších příležitostí ke skórování. 2.poločas už z naší strany nebyl dobrý, přišlo uspokojení, že se nám nemůže nic stát, a soupeř začal kousat. 25-30 minut jsme úplně vypadli ze hry. To je jediná kaňka na celém utkání. Jinak jsem rád, že se nám po dvou zápasech podařilo vstřelit 5 branek. Věřím, že to našim ofenzivním hráčům pomůže do dalších mistrovských zápasů.”

Žáci v domácím prostředí přivítali soupeře z Přerova a podařilo se jim vyhrát velkým rozdílem!

Starší žáci

FK Mohelnice – KMK Zubr Přerov 8 : 1
Hodnocení trenéra Martina Petříka: “
K přeloženému zápasu přijeli hráči Přerova. Oproti minulému zápasu jsme byly doplněni o hráče ročníku 2007, kteří pomáhají dorostu a měli volno.
​Od začátku byla znát opět nervozita na našich hráčích, bohužel jsme byly vykázáni na umělou trávu a chvilku nám trvalo než jsme se s tím srovnaly. V první půlce zápasu jsme málo kombinovaly, převažovaly individuální výkony jednotlivců. Dělaly jsme příliš mnoho nevynucených chyb a za jednu z nich nás soupeř potrestal. Teprve po tomto jsme se dostali více do hry a přišly i velké šance. První dvě se ještě nepodařily proměnit ale další už střelec zápasu Dan Kopa bezpečně proměnil. Do poločasu se šlo za stavu 2:1. Po poločasové domluvě hráčům se zlepšil i herní projev mužstva, začalo se více kombinovat a soupeř postupně odpadal i fyzicky. Výsledkem byly naše velké šance, proměňovat se je však dařilo pouze Danovi Kopovi a výsledek se zastavil na konečném stavu 8:1. Máme ale ještě příliš práce, abychom hráli rychlý a kombinační fotbal. Poděkování patří hráčům za nasazení a přístup k zápasu, rodičům za podporu v hledišti.”

Mladší žáci:

FK Mohelnice – KMK Zubr Přerov 14 : 1
Hodnocení trenéra Ondry Uhlíka: “Dnešní utkání jsme se potkali se stejně starým/fyzickým soupeřem. Po vyrovnaném začátku se nám podařilo vstřelit dvě rychlé branky a osudu zápasu bylo rozhodnuto.
Vzhledem k tomu, že soupeř přijel ve skromném počtu, tak výsledek skončil větším rozdílem.”