Veteráni FK Mohelnice na oslavách 100let kopané v Zábřehu

U příležitosti oslav 100let kopané (1919-2019) oddílu SK SULKO ZÁBŘEH byl kromě jiného uspořádán v sobotu 15.6. turnaj veteránů (40+ tj.hráči narození před rokem 1979) za účasti mužstev SK Sulko Zábřeh, FK Mohelnice a TJ Sokol Velké Losiny.

Z velkého množství oslovených hráčů nastupujících za dříve TJ MEZ Mohelnice či následně FK Mohelnice zhruba v letech 1982 až 2000 se nakonec akce zúčastnili:

Trenér : Linhart Josef st.

Brankáři : Petřík Martin , Malinka Petr

Obránci : Přecechtěl Jaroslav , Strupek Milan , Novák Jiří , Zbořil Libor , Smékal Marek, Linhart Josef ml.

Záložníci : Košátko Stanislav , Strupek Petr , Němec Martin , Erneker Petr , Skopal Dušan , Gallo Ladislav

Útočníci : Hampl Pavel , Surý Radek , Vašata Radek , Šafář Kamil

V prvním utkání naše mužstvo nastoupilo proti domácímu SK Sulko Zábřeh a moc přívětivě jsme se k domácím oslavencům nechovali, protože jsme je z hrací plochy vyprovodili s porážkou 5:2, když o naše branky se podělili (Strupek P. ,Košátko,Hampl,Gallo,Erneker) po přihrávkách (Šafář,Vašata,Novák,Strupek P.). Za připomenutí stojí zejména branka v podání P.Hampla – lob zpoza velkého vápna.

Hned v následujícím utkání jsme nastoupili proti veteránům TJ Sokol Velké Losiny a i je se nám po již vyrovnanějším průběhu podařilo brankami: Strupek P. , Němec a Skopal porazit 3:2 . Zvláště branka Martina Němce – dalekonosná střela do šibenice, patřila ten den k nejkrásnějším.

Touto výhrou jsme stali jistými vítězi turnaje. V posledním hraném utkání turnaje porazil Zábřeh – V.Losiny 3:1, čímž si zajistil 2 místo.

Všem zúčastněným patří velký dík za vzornou reprezentaci našeho oddílu, zvláště pak za nasazení, s jakým úsilím všichni přistoupili k utkáním hraných za tropických veder, které v těch dnech panovaly.Za vedení FK Mohelnice Radek Vašata