Dva body pro Kralice

FK Mohelnice FC kralice na hané  2 : 3  (1 : 0) po penaltách

A-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo po penaltách v domácím zápase 1. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s mužstvem FC Kralice na Hané v poměru 2 : 3. V prvním poločase zápasu jsme hosty prakticky do ničeho nepustili. Ve druhém poločase, ve kterém dali dva góly, se však zvedli. A protože po 90 minutách platil stav 2 : 2, šlo se na penalty, ve kterých naši hosté byli úspěšnější. A byli to právě hosté, kteří jako první zahrozili. Už ve 3. minutě se za naši obranu dostal Gábor, který z našeho velkého vápna přestřelil. V 20. minutě si gólovku vypracoval náš tým, když Ondra Klimeš přihrál Jirkovi Klossovi a ten se dostal do velkého vápna do zakončení. V přímém souboji ho však brankář hostů Flajzar vychytal a zneškodnil také následnou dorážku Honzy Maráka. V 24. minutě ze zajímavé pozice po zemi vypálil Martin Vokoun, tři tyče ale netrefil. Stejně se v 38. minutě nezadařilo ani Jardovi Koželovi, který si zpracoval pas a z první vypálil těsně vedle zadní tyče. V 44. minutě už ale naše aktivita byla zaslouženě odměněna, když Jarda Kožela rozehrál standardku, přetažený balón dokázal Roman Kuba odhlavičkovat k zadní tyči brány hostů, odkud Jirka Kloss balón nemilosrdně odklidil do sítě, 1 : 0. V 45. minutě to mohlo být ještě veselejší, když Jarda Kožela předvedl rychlý úprk obraně hostů po lajně, přihrál přesně na Martina Srdýnka, který nic nevymýšlel a zakončil, ale Flajzar balón zázračně vykopl špičkou kopačky.

Druhý poločas začal doslova parádně, když v 47. minutě dal kapitán hostů Krobot malou přímo na bránu, překvapený Flajzar to měl na stojnou nohu, a balón tak zahučel do sítě, 2 : 0. Hosté snížili v 60. minutě, když rozehráli rohový kop, na balón si počkal Halenka a zamířil přesně, 2 : 1. Naši mohli okamžitě odpovědět, když Jirka Kloss dostal milimetrový pas za obranu do velkého vápna hostů, ocitl se sám před Flajzarem, kterého nepropálil. V 62. a 63. minutě se ke střelám dostali Jarda Kožela a Honza Marák, ale ani oni neuspěli. V 68. minutě bylo horko pro změnu před naší bránou, když si na centr počíhal Gábor, zběhl si za naši obranu, ale zakončení mu naštěstí nesedlo. V 73. minutě už ale hosté slavili úspěch, když Cibulka dostal balón mezi naše obránce a podařilo se mu Kubu Horu přehodit. A protože náš závěrečný tlak k ničemu nevedl, bylo to po 90 minutách s nastavením 2 : 2. V následných penaltách jsme neuspěli třikrát, zatímco naši hosté 2x, a proto zápas skončil naší porážkou v poměru 2 : 3.

Góly: 44. Kloss, 46. Krobot (vl.) – 60. Halenka, 73. Cibulka. ŽK: Kuba, Kloss, Knýř – Krobot, Halenka. Diváci: 120. Rozhodčí: Šteier, Motal, Kološ, Langhammer.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Vokoun, Kuba, Heidenreich, Šváb – Kožela, Klimeš, Knýř, Srdýnko (69. Havlíček) – Kloss, Marák (81. Šmíd).

Hodnocení Romana Kuby, trenéra A-mužstva FK Mohelnice: „Dnes jsme bohužel prohospodařili dvougólový náskok. Zápas jsme měli dobře rozehraný a v první půli jsme, si myslím, dominovali jak na míči, tak v počtu vytvořených šancí. Ve druhém poločase po prvním inkasovaném gólu jsme se, pro mě nepochopitelně, začali bát o výsledek a úplně vypadli ze hry. Hosté naopak vycítili šanci, hráli už více odvážně na riziko a nakonec se jim podařilo vyrovnat. Samotné penalty už jsou loterie a my je bohužel nezvládli. K zápasu si v týdnu něco řekneme a budeme se chystat na těžký nedělní zápas ve Velkých Losinách. Také děkujeme všem fanouškům, kteří si dnes našli cestu na fotbal.“

Videosestřih se zápasu (pan Zdeněk Diviš)

Odkaz na fotky ze zápasu (pan Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – FC Kralice na Hané, zápas 1. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje, Mohelnice 4. 8. 2018