Muži si dovezli debakl ze Želatovic, dorost vítězně

Své další zápasy za sebou mají mužstva mužů a dorostů.

Muži na skvělý výsledek z minulého týdne proti Zábřehu nenavázali a z Želatovic si odvezli nechvalného bůra…

FK Želatovice – FK Mohelnice 5 : 0
Sestava FKM – Hora – Vokoun, Kuba, Pinkava, Čank (25. Pospíšil) – Cikryt, Fišara “C”, Nantl, Srdýnko – Kožela, Ryba

Hodnocení trenéra Romana Kubu: “Dnešní výsledek je pro nás až moc krutý. Soupeř byl kombinačně lepší, v zakončení byl pak nadmíru efektivní. My si dnes bodovat nezasloužili. Navíc nás trápí marodka a na zápasy ted jezdíme ve 12 lidech, kvůli tomu nemůžeme reagovat střídáním na nepříznivý výsledek.”

Starší dorost si připsal cenný skalp týmu Kroměříže a v divizi tak slaví svojí první výhru!

FK Mohelnice – FK Kroměříž 4 : 1
Střelci: 2x Brulík, Kacr, Šolc

Hodnocení trenéra Pepu Mikeše: “Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané a oba týmy měli několik šancí skórovat. Poté jsme to zlomili rohovým kopem, kdy po krásném balónu Michala Nguyena zavěsil nekompromisně hlavou Ondra Šolc. Měli jsme převahu, vyhrávali spoustu soubojů a přerušovali rozehrávku soupeře ve středu hřiště. Ondra Brulík vybojoval míč po chybě obrany a zvýšil na 2:0. Do poločasu zavěsil ještě jednou a šli jsme do šaten s pěkným náskokem 3:0. Druhý poločas bylo důležité, aby kluci udrželi koncentraci a hlavně nepolevili v dosavadním výkonu. To se nakonec podařilo i když soupeř snížil na 3:1, tak my jsme odpověděli průnikem do šestnáctky, kde byl faulován Štěpán Holinka a Kacr s klidem pokutový kop proměnil. Konečný stav 4:1. Dnes jsme i v oslabené sestavě předvedli velice dobrý a soustředěný výkon. Ukázalo se, že když dodržujeme základní věci, hrajeme rychle, jednoduše spolupracujeme přihrávkami a dokážeme se povzbudit, tak funguje na hřišti celý tým jako jeden muž.”

Mladší dorost na body nedosáhl a připsal si porážku.

FK Mohelnice – FK Kroměříž 2 : 3
Střelci: Polák, Vykydal

Hodnocení trénéra Kubu Mikeše: “K zápasu jsme nastoupili s tím, že chceme být rovnocenným soupeřem a určitě bodovat na domácí půdě. Bohužel se nám nedařilo dostat do hry a soupeř nás tlačil od začátku k vlastní šestnáctce. Když jsme se po nějaké době dostali k založení akce, opět jsme záhy o míč přišli. Nakonec se nám podařilo po důrazném tlaku narušit soupeři rozehrávku a od Mikyho, který vybojoval míč, se dostal balón k Romanovi Polákovi, který střelou z první otevřel skóre na 1:0. Ihned v prvním poločase ze hry odešel Peťa Dang, který toho měl po starších dorostech plné zuby a museli jsme v sestavě improvizovat. Poločas jsme ustáli a na začátku druhé půle dokonce Martin Vykydal zvýšil krásnou střelou do šibenice na 2:0. Poté nám docházeli síly a bez střídání bylo jen otázkou času, kdy soupeř své šance promění. I přes výborně chytajícího Ondru Kacra, nakonec potrestali náš nedůraz a snížili na 2:1. Poté jsme nepohlídali roh, z kterého Kroměříž srovnala na 2:2. Vypadalo to, že nakonec bodovat budeme, ale útočník hostů trefil brankáře Ondru Kacra do ruky, který odešel ze hřiště a šli jsme do deseti. Pak už to bylo velmi těžké a v nastavení 90+5 nám soupeř vstřelil branku na 2:3 a ihned poté zápas zkončil. Děkuji všem kluků m, že se i v těžké situaci dokázali udržet a hrát až do konce.”