ZHODNOCENÍ PŘÍPRAVY MUŽŮ

Vážení fanoušci fotbalu v Mohelnici. Minulá sezóna sotva skončila a již tento víkend přichází nová.

Od 17,00 hostíme na domácím hřišti tým z Medlova. Ale ještě před výkopem utkání se pojďme podívat, jak jsme si vedli v přípravě.

První souboje jsme sváděli na turnaji v Maletíně, kde jsme odehráli dvě utkání proti týmu Loštic a celku z Olešnice. První soupeř nám nestačil a připsali jsme si pohodlné vítězství 6-0. Druhý zápas, finálový, nám postavil do cesty Olešnici, která byla nad naše síly a prohráli jsme 0-3.

Turnaj byl v prvním týdnu naší přípravy a více než o výsledky, nám zde šlo o uctění památky dvou významných osob, které toho pro Maletínský fotbal hodně odvedly. Trenér Kuba zhodnotil utkání takto: „S radostí jsme přijali pozvání na tento turnaj, kam jsme vzali především naše mladíky, kteří si nepočínali vůbec špatně, dokonce si někteří řekli o moji větší pozornost. Jsem rád, že k tomu naši mladí kluci takhle přistoupili a ukázali, že fotbal hrát umí!“.

Našim dalším soupeřem v době přípravy byl celek Rapotína. Tento zápas se našim hráčům hrubě nepovedl, celý zápas jsme tahali za kratší konec a soupeř nás jednoznačně přehrál. V zápase jsme si nevypracovali skoro žádné šance a soupeř naopak ještě několik zahodil. Roman Kuba zápas viděl takto: „Na nic se nebudem vymlouvat. Měli jsme v nohách hodně těžkých tréninků, hráči si sáhli na samé dno a vyvrcholením byl sobotní zápas s Rapotínem. Na to, jestli byl někdo unavený se nikdo ptát nebude, lidé se podívají pouze do novin a vidí výsledek 0-7, takto je to tečka..“

Posledním zápasem a generálkou na první podzimní kolo bylo utkání s Litovlí. K tomuto utkání, s vyjímkou Daniela Ryby a Jiřího Klosse, jsme poprvé v přípravě mohli počítat s kompletním kádrem, který bude připraven na nadcházející sezónu. Výsledek utkání byl 7-1 pro náš prospěch.

Hodnocení trenéra k poslednímu přípravnému utkání a přípravy jako celku: „Poprvé k utkání byla nachystaná i staronová tvář v našem kádru Luboš Pinkava. S jeho výkonem jsem byl naprosto spokojený a věřím, že bude pro náš tým velkou posilou. Utkání jsme zvládli vcelku jednoznačně. Soupeři jsme nasázeli 7 branek a do doby, než jsme od 60. minuty museli hrát v deseti, jsme měli utkání zcela pod kontrolou a herně se to podobalo tomu, jak bychom se chtěli prezentovat v soutěži. Celkovou přípravu hodnotím jako krátkou, odehráli jsme turnaj v Maletíně a zápasy s Rapotínem a Litovlí. V období prázdnin a dovolených jsme neměli kádr tolik pohromadě, takže ani není tolik prostoru cokoliv nacvičovat. Zaměřili jsme se spíš na to, abychom do hráčů dostali kondici a zapracovali na silové stránce, která schází především našim mladíkům. Až na výbuch s Rapotínem jsem byl s přípravou spokojený. Hráči si sáhli na dno svých sil a věřím, že v sezoně se to projeví. Určitě můžu říct, že jsme dobře posílili, když počítám i Jana Fišaru, který se po operaci opět zapojil do tréninkového procesu, tak příchod Luboše Pinkavu a Daniela Rybu, jsou jednoznačně posílením týmu. Větší prostor dostanou také naši dorostenci, kdy 3 – 4 budou posunuti do kádru a budou dostávat větší prostor na hřišti.“

Příchody: Luboš Pinkava (SKP Slovan Moravská Třebová), Daniel Ryba (TJ Medlov), Oldřich Dočekal (FK Šumperk – návrat z hostování)

Odchody: Petr Hlaváč, Jan Márak (SKP Slovan Moravská Třebová), Tomáš Najman (Tatran Moravičany), Ondřej Klimeš