Šternberk vyhrál a odvezl si všechny tři body

FK MOHELNICE – FK ŠTERNBERK  1 : 2  (1 : 1)

Mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo v domácím zápase 19. kola Olomouckého krajského přeboru s mužstvem FK Šternberk v poměru 1 : 2. Navíc hosté měli ze zápasu viditelně víc a nebýt skvělých zákroků Kuby Hory z prvního poločasu, mohlo být skóre vyšší. Na druhou stranu je ale nutné říct, že za náš tým nastoupilo několik mladých hráčů, kteří předvedli velmi dobré výkony. A to je do dalších zápasů určitě příslib. V průběhu zápasu to jako první zkusil Vlasťa Knýř, jehož rána letěla nad bránu hostů. V 19. minutě hosté vyhráli bitvu o balón ve středu hřiště, Tögel dostal milimetrovou přihrávku za naši obranu, ocitl se sám před naší bránou, vystřelil a Kuba Hora jej zákrokem z kategorie jednička s hvězdičkou vychytal. V 22. minutě převzal balón Martin Srdýnko, naběhl si s ním před velké vápno hostů a místo střely přihrál pod sebe na Honzu Maráka, jehož střelu hráči hostů srazili a stejně dopadla i další dorážka Jardy Kožely. V 24. minutě využil přesný pas Zifčák, vystřelil na bránu a Kuba Hora jeho pokus vytěsnil na roh. Z něho měl gól na své hlavě Čapek, ale balón naštěstí do sítě nepronikl. V 31. minutě se už ale hosté dočkali, když Tögl poslal učebnicový centr na rozběhnutého Čapka, který ukázal přehled a přihrál přes naše velké vápno na druhou tyč na zcela volného Zifčáka, proti jehož dorážce se Kuba Hora natahoval marně, 0 : 1. V 35. minutě se Zifčák z první položil do dalšího centru a tentokrát naši bránu těsně minul. V 36. minutě Vlasťa Knýř rozehrál přímý kop, ale balón příliš nadzvedl a ten skončil nad bránou hostů. V 40. minutě náš tým udeřil jako blesk z čistého nebe, když to Martin Srdýnko z prostoru před velkým vápnem tentokrát vzal na sebe a balón zakroutil tak, že ani efektní vzduchoplavecká vložka brankáře hostů Kopřivy nezabrala, 1 : 1. Hned v 41. minutě však hosté mohli velmi rychle vést, když Tögel znovu zakončoval z bezprostřední blízkosti a Kuba Hora jej znovu vychytal.

Druhý poločas otevřela další gólovka hostů, když po centru z levé strany zívala na Zifčáka naše prázdná brána, ale ten ji hlavičkou netrefil. V 56. minutě Vlasťa Knýř rozehrál rohový kop, na ten si naběhl Honza Marák, zakončil hlavou, ale Kopřiva jeho šanci uhasil. V 58. minutě vypálil ze střední vzdálenosti Čapek a jeho projektil nebezpečně prosvištěl kolem zadní tyče naší brány. V 60. minutě hosté definitivně strhli skóre na svoji stranu, když vystihli naši přihrávku, Kuba napálil balón k našemu velkému vápnu na Zifčáka, který naše hráče obešel, přihrál pod sebe přímo proti noze nabíhajícího Kryla, který při svém zakončení nedal Kubovi Horovi šanci, 1 : 2. V 65. minutě vypálil z kroku přímo na bránu hostů Jarda Kožela, ale Kopřiva byl pozorný, a hned při protiútoku v 66. Kuba Hora vykryl štiplavou střelu Coufala. V 72. minutě hosté rozehráli rohový kop a v závaru před naší bránou se balón otřel o tyč. V 74. minutě hosté předvedli rychlou akci do naší otevřené obrany po ose Čapek, Hustý, Zifčák, který zakončoval vedle naší brány. Na samém konci zápasu náš tým měl možnost rozehrát dva rohové kopy, do kterých se zapojil i Kuba Hora. Ale protože z nich ohrožení pro naši bránu nevzniklo, zápas skončil naší porážkou v poměru 1 : 2. Příští venkovní zápas odehrajeme s B-mužstvem 1. HFK Olomouc v neděli 14. dubna od 15.30.

Góly: 40. Srdýnko – 31. Zifčák, 60. Kryl. ŽK: Knýř, Marák, Kloss, Vokoun – Kuba D., Hustý, Drmola. Diváci: 150. Rozhodčí: Petrásek – Vedral, Brázdil.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Čank, Knýř, Pospíšil (73. Klimeš), Vokoun – Srdýnko, Pauliny, Kuba, Kožela – Marák, Kloss. Trenér: Roman Kuba.

Odkaz na video sestřih ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – FK Šternberk, zápas 19. kola Olomouckého krajského přeboru, Mohelnice 6. 4. 2019