Vítězství s Velkými Losinami po divoké přestřelce

FK MOHELNICE – TJ SOKOL VELKÉ LOSINY  5 : 4  (2 : 2)

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 17. kola Olomouckého krajského přeboru s mužstvem TJ Sokol Velké Losiny v poměru 5 : 4. Za krásného jarního počasí mohli dnes na Městském stadionu diváci vidět zápas, který přinesl střelecké hody a ve kterém každý chvilku tahal pilku. Náš tým mohl jít velmi rychle do vedení, když hned po začátku zápasu Roman Kuba prověřil dalekonosnou střelou pod vinkl brankáře hostů Hatalu. O chvíli později měl po rohovém kopu gól na hlavě Jirka Kloss. Náš tým šel do vedení v 20. minutě, kdy Martin Vokoun převzal balón, utekl zadákům hostů, zamířil po zemi na zadní tyč a balón přes teč Žídka zapadl do sítě, 1 : 0. O chvíli později Hatala vychytal Romana Kubu. V 33. minutě hosté srovnali, když se jim podařil útok po lajně, přenesli balón do našeho velkého vápna, kde se od balónu nenechal odstavit Indra, který se prosadil dorážkou, 1 : 1. V 38. minutě se našim hráčům nepovedlo vyvézt balón, ten se vrátil na hranici velkého vápna k naprosto nehlídanému Burešovi, který předvedl klid a přesnou střelou zakončil, 1 : 2. Náš tým zareagoval velmi rychle, když se v 41. minutě zabydlel před bránou hostů a Roman Kuba ránou z voleje Hatalu nemilosrdně prostřelil, 2 : 2. Za tohoto stavu divoký první poločas skončil.

Ten druhý otevřela velká šance Martina Vokouna, který pronikl až před Hatalu, ale v zakončení brankáře hostů trefil. Potom na druhé straně zahrozil Bureš, jehož nabídka prosvištěla malým vápnem kolem naší zcela otevřené brány. Do vedení se náš tým dostal v 61. minutě, kdy se po pěkné kombinaci opřel do balónu Roman Kuba a nedal Hatalovi šanci, 3 : 2. V 75. minutě si Hatala mohl drbat hlavu, protože vyrazil z brány na nezdravě dlouhý špacír a Roman Kuba ho dalekonosným lobem přehodil. Hatala do balónu jenom plácl, 4 : 2. Hosté to ale nezabalili a byli i potom pořádně nepříjemní. V 80. minutě se sice těsně před zakončením podařilo naší obraně odstínit Kubíčka, ale odvrácený balón se hostům podařilo vrátit přesným centrem zpět před naši bránu na Kobzu, který při zakončení po zemi nezaváhal, 4 : 3. V 86. minutě se Roman Kuba postavil k přímému kopu, nedůraznému Hatalovi balón vypadl a Jarda Kožela jeho chyby využil a dorážkou vedení našeho týmu opět navýšil, 5 : 3. Hostům se ještě podařilo snížit, když Lazarov vyhrál sprinterský souboj, nacentroval balón před naši bránu, kde se do něj položil Šinogl a podařenou akci gólově zakončil, 5 : 4. A protože se do jeho konce už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naším vítězstvím v poměru 5 : 4. Příští venkovní zápas odehrajeme s týmem TJ Sokol Opatovice v neděli 31. března od 10.00.

Góly: 20. Žídek vlastní, 41., 61., 75. Kuba, 86. Kožela – 33. Indra, 38. Bureš, 80., Kobza, 90. Šinogl. ŽK: Knýř – Gargulák. Diváci: 102. Rozhodčí: Pospíšil M. – Pospíšil P., Grečmal. Delegát: Balcárek.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Heidenreich, Knýř, Hlaváč, Kret (33. Čank) – Srdýnko (89. Petruška), Kuba, Klimeš (75. Nantl), Vokoun – Kožela, Kloss (88. Pospíšil). Trenér: Roman Kuba.
Sestava TJ Sokol Velké Losiny: Hatala – Pecháček (75. Kobza), Kocourek, Krupčík, Lazarov, Šinogl, Indra, Bureš (78. Žák), Kubíček, Žídek, Gargulák. Trenér: Jiří Mika.

Odkaz na video sestřih ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – TJ Sokol Velké Losiny, zápas 17. kola Olomouckého krajského přeboru, Mohelnice 24. 3. 2019