Divoká přestřelka s Dolany

fk mohelnice  fc dolany  4 : 3  (3 : 3)

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 12. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s mužstvem FC Dolany v poměru 4 : 3. Návštěva 110 diváků mohla dnes na Městském stadionu v Mohelnici vidět doopravdy divoký zápas, který určitě musel srdce fotbalového fandy zahřát. Náš tým celkem s přehledem kontroloval prvních 35 minut zápasu, kdy si vybudoval dvoubrankové vedení, které mohl i navýšit. Potom se ale před přestávkou dostavil jeho rychlý kolaps, kvůli kterému se hostům podařilo srovnat. Druhý poločas, který moc krásy nenabídl, se víceméně bojovalo o balón. O konečném výsledku zápasu nakonec rozhodla jasná penalta nařízená proti týmu hostů, která byla z kategorie zbytečných. Náš tým se dostal do rychlého vedení, když Vlasťa Knýř v 7. minutě rozehrál standardku, hosté zapomněli na Petra Hlaváče, který hlavou trefil břevno, od kterého se balón odrazil do sítě, 1 : 0. Hosté vyrovnali v 16. minutě, když Kubeček vyhrál osobní souboj, přihrál Grezlovi, který se probil k naší bráně a zakončil střelou po zemi, 1 : 1. V 20. minutě se našemu týmu povedla parádička. Jarda Kožela nacentroval balón na Romana Kubu, který jej patou umístil k přední tyči brány hostů, 2 : 1. V 26. minutě se našemu týmu povedla další utěšená akce, když Roman Kuba přihrál před bránu hostů Honzovi Marákovi, ten však nezakončil, ale přihrál na protilehlou tyč zcela volnému Tomášovi Kubíčkovi, který balón s přehledem uklidil, 3 : 1. V 34. minutě Lukáš Havlíček nacentroval od lajny na malé vápno před prázdnou bránu Honzovi Marákovi, který ale balón nezkrotil. V 36. minutě potom brankář hostů Chlanda vychytal střelu Martina Srdýnka. Ale potom už přišly velké chvíle hostů. V 37. minutě totiž Pírek dokázal zpracovat těžký pas letící k našemu velkému vápnu, mezi našimi obránci dokázal zakončit a přesně trefit, 3 : 2. V 39. minutě to bylo ještě horší, když náš tým zbytečně ztratil balón na útočné polovině a absolutně nikým nehlídaný Pírek dostal přihrávku. Ten dal z první po zemi za naši obranu, kam si zaběhl Kuchyňka, který obešel bezmocného Kubu Horu a zakončil do prázdné, 3 : 3. Další nevítaný dárek mohl přijít i ve 44. minutě, kdy Kubeček uspěl v osobním souboji, přihrál na velké vápno do zakončení Kuchyňkovi, kterého tváří v tvář Kuba Hora vychytal.

Začátek druhého poločasu už takový masakr nebyl, a tak zaujala až akce z 54. minuty, kdy Tomáš Kubíček umístil centr hlavou na přední tyč brány hostů a Chladna se musel hodně natáhnout, aby balón vyškrábl. Potom byl na dobrých 20 minut, kdy se hrálo od šestnáctky po šestnáctku, klid. Bylo vidět, že ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat zbytečnou chybu. Tu udělali hosté až v 76. minutě, kdy si před svým velkým vápnem nedokázali poradit s pronikajícím Romanem Kubou, kterého jeden z jejich hráčů poslal k zemi. Roman Kuba tak mohl ze zajímavé pozice rozehrát přímý kop, do kterého už ve velkém vápně viditelně hrábl kapitán hostů Jíša. Byla z toho jasná penalta, kterou Roman Kuba s přehledem proměnil, 4 : 3. Tuhle situaci zřejmě neunesl Korec, který za chvíli šel do sprch za nešetrný zákrok zezadu na benjamínka našeho týmu Tomáše Kubíčka. V 87. minutě se hostům ale přeci jenom málem opět podařilo srovnat, když se po rohovém kopu Lišky rozezněla konstrukce naší brány. Poslední zajímavá událost se odehrála v 88. minutě, když se do kontru utrhl Martin Srdýnko, který od lajny po zemi přihrál na velké vápno Ondrovi Klimešovi, a ten trefil jednoho z před ním stojících hráčů hostů. Protože se potom už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naším vítězstvím v poměru 4 : 3. Příští venkovní zápas odehrajeme s týmem TJ Sigma Lutín v neděli 28. října od 14.30.

Góly: 7. Hlaváč, 20. Kuba, 26. Kubíček, 76. Kuba (pen.) – 16. Grézl, 37. Pírek, 39. Kuchyňka. ČK: Korec. ŽK: Heidenreich, Hlaváč – Liška, Pavlík, Hrubý, Jíša. Diváci: 110. Rozhodčí: Pospíšil – Štětka, Brázdil. Delegát: Vyhnánek.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Havlíček (92. Večeř), Hlaváč, Heidenreich, Vokoun – Srdýnko (89. Najman), Kuba, Knýř, Kožela (68. Čank) – Marák (85. Klimeš) – Kubíček (80. Kloss).