Medlov si odvezl dva body

fk mohelnice  tj medlov  0 : 1  (0 : 0) po penaltách

A-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo po penaltách v domácím zápase 9. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s mužstvem TJ Medlov v poměru 0 : 1. Ač se to podle výsledného skóre nezdá, 250 platících diváků se dnes na Městském stadionu v Mohelnici určitě nenudilo. Oba soupeři si totiž vytvořili zajímavý počet šancí a mohli vítězství strhnout na svoji stranu. Náš tým soupeře tlačil v prvním poločase, v tom druhém byli aktivnější hosté. Remíza tak po uplynutí 90 minut byla spravedlivá. A protože se opět ukázalo, že penalty doopravdy nejsou naše silná disciplína, druhý bod si připsali hosté. Zápas v 5. minutě otevřela naše šance, když Roman Kuba dostal na velké vápno přihrávku od Jardy Kožely a v dobré pozici bránu hostů přepálil. V 13. minutě na druhé straně k našemu velkému vápnu pronikl Novák, který dal dozadu na Kuchtu, jehož střelu po zemi Kuba Hora pohodově chytil. V 18. minutě naši další šanci založil Martin Vokoun, kterého jeden z hráčů hostů sjel u postranní čáry, náš tým dostal výhodu, rychle přenesl hru až před bránu hostů. Brankář hostů Zmund, který balón z kopačky Rosti Nantla za sebe nepustil, však oheň uhasil. V 26. minutě byl na dostřel brány hostů faulován Jarda Kožela a byl z toho přímý kop. K němu se postavil Roman Kuba, ale jeho pokus skončil mimo tři tyče. V 31. minutě Vlasťa Knýř nacentroval balón do chumlu ve velkém vápnu, jeden z našich hráčů balón hlavou usměrnil k tyči, ale Zmund vytáhl skvělý zákrok a překazil našemu týmu radost. Po následném rohovém kopu předvedl nůžky Honza Fišara, ale balón bránu hostů přeletěl. V 39. minutě Kuchta nacentroval balón na naše velké vápno, Lukáš Havlíček ztratil orientaci, a tak jej hlavou přihrál zcela volnému Pospíšilovi, jehož střelu Kuba Hora zlikvidoval. V 43. minutě Okrouhlý ze standardky namířil na přední tyč naší brány, ale Kuba Hora k ní doplachtil včas. To bylo z prvního poločasu vše.

V 47. minutě v rychlé akci Ondra Klimeš protáhl balón až před Zmunda, který proti němu včas vystoupil, vykryl mu úhel, a tak Ondrovo zakončení gólem neskončilo. V 66. se na výlet vydal Ryba, který si kolem našich obránců potáhl balón, udělal si tak prostor, ale zamířil nad. V 70. minutě si hosté vytvořili největší šanci zápasu, když Kuchta našel dlouhým centrem přes šířku hřiště Bartoňka, který si položil před ním se nacházející clonu, po zemi vypálil na zadní tyč a jenom o kousek minul. V 83. minutě potom obrana hostů neuhlídala Jardu Koželu, jehož střelecký pokus taky cíl nenašel. A proto to po 90 minutách bylo 0 : 0. Protože v následných penaltách Jarda Kožela přestřelil a Zmund vyčíhal pokus Petra Hlaváče, zápas skončil naší porážkou po penaltách v poměru 0 : 1. Příští venkovní zápas odehrajeme s týmem TJ Slovan Černovír v neděli 7. října od 10.00.

Góly: nikdo ŽK: Kuba, Havlíček – Kux, Kuchta, Pavlík, Srdýnko. Diváci: 250. Rozhodčí: Motal – Vedral, Kašpar.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Havlíček, Knýř, Hlaváč, Vokoun (90. Najman) – Srdýnko (62. Kubíček), Kuba, Nantl (46. Klimeš), Fišara, Čank (72. Šváb) – Kožela.

Videosestřih ze zápasu (pan Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – TJ Medlov, zápas 9. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje, Mohelnice 29. 9. 2018