Vybojované vítězství ve Šternberku

FK šternberk  FK MOHELNICE  0 : 2  (0 : 1)

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo ve venkovním zápase 4. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s mužstvem FK Šternberk v poměru 2 : 0. Takže po včerejšku bereme tři body, které určitě mají cenu zlata. Do zápasu jsme totiž nastoupili oslabení. Milan Šmíd úplně chyběl a Jirka Kloss mohl nastoupit až do poslední fáze zápasu. Navíc si domácí díky kvalitnímu výkonu vypracovali spoustu šancí, které jenom kvůli své nemohoucnosti v zakončení neproměnili. Naopak náš tým, který předvedl velmi bojovný výkon, udělil soupeři lekci z produktivity, když z nižšího počtu příležitostí dal dva rozhodující góly. Domácí náš tým od začátku tlačili, byli nebezpeční zejména po pravé straně, a už v 7. minutě na naši bránu, kterou po celý zápas hájil Kuba Hora, z hranice velkého vápna vypálil Mudrák, jehož pokus naše obrana srazila na roh. V 11. minutě naši obranu po lajně provětral Hustý, který nacentroval před naši bránu, kde balón v jasné gólové pozici nezasáhl nabíhající Muzikant. Naši se připomněli v 15. minutě, kdy Vlasťa Knýř rozehrál rohový kop, na balón si naskočil Petr Hlaváč, ale zamířil nad. V 16. minutě mohlo být opět zle, když si k naší bráně po lajně naběhl Zifčák, který dal balón po zemi proti noze Hustému, který ale tři tyče netrefil. V 29. minutě domácí v našem velkém vápně opět přitopili, k odraženému balónu se dostal Kuba, který vypálil z první, ale ani on nebyl přesný. V 33. minutě naši podle hesla, nedáš, dostaneš, domácím připravili ledovou sprchu. Dokázali díky důrazu udělat díru v obraně domácích, Honza Marák přihrál do velkého vápna Romanovi Kubovi, který odstavil dotírajícího obránce, chystal se zakončit do prázdné brány, ale byl faulován. Jasná penalta, kterou střelou do protipohybu brankáře Roman Kuba proměnil, 0 : 1. V 39. minutě domácí rozehráli přímý kop, ke kterému se postavil Zifčák, jehož technická střela zapadla vedle zadní tyče naší brány. V 43. minutě jsme se mohli opět radovat, když Roman Kuba ukázal veliký přehled, dalekonosnou diagonálou přihrál do velkého vápna zcela volnému Ondrovi Klimešovi, který ale bránu domácích přepálil. V 45. minutě jsme přežili klinickou smrt, když k naší bráně ze strany pronikl Šuba, nepřihrál svým spoluhráčům na druhou stranu, vzal to na sebe a balón napálil do tyče.

Druhý poločas otevřela šance domácích z 47. minuty, když na hranici našeho velkého vápna tentokrát z levé strany pronikl Kuba, jehož prudký centr prosvištěl kolem naší brány, aniž by ho kdokoliv zasáhl. V 52. minutě na zadní tyč naší brány nacentroval Zifčák, na balón si počíhal Coufal, který hlavou zatloukl balón do země a ten naši bránu těsně minul. V 53. minutě potom střelou z velkého vápna brankáře domácích Havlíčka prověřil Petr Čank. V 57. minutě se Hustý nerozpakoval a z dálky napálil balón na naši bránu. Kuba Hora ale předvedl skvělý zákrok a balón ze šibenice vytáhl. V těchto okamžicích domácí po hřišti doslova létali a vypadalo to, že je gól jenom otázkou času. V 66. minutě jejich tlak přerušila naše šance, když Vlasťa Knýř rozehrál rohový kop, vzdušný souboj vyhrál Roman Kuba a hlavičkou jenom o kousek minul. Potom tlak domácích polevil a hra se vyrovnala. V 80. minutě bylo definitivně rozhodnuto, když Vlasťa Knýř rozehrál další rohový kop, tentokrát přímo do brány a Havlíček, který chtěl balón odvrátit, mu svým dotykem pomohl do sítě, 0 : 2. Po tomto okamžiku to domácí, kteří byli frustrovaní z dalšího promarněného zápasu, definitivně zabalili a žádný závěrečný tlak se nekonal. Střela Kuby ze střední vzdálenosti z 82. minuty, která se do brány také nevešla, tak byla labutí písní domácích. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naším vítězstvím v poměru 2 : 0.

Hodnocení Romana Kuby, trenéra A-mužstva FK Mohelnice: „Dnes jsme narazili na výborného soupeře, který hrál kvalitní kombinační fotbal. Musím říct, že to byl zatím nejlepší soupeř, se kterým jsme se doposud utkali. Museli jsme trochu improvizovat, protože do zápasu nemohli zasáhnout Kloss a Šmíd, takže jsme museli sestavu postavit trošku jinak. I přes vítězství musím říct, že se pořád trápíme směrem dopředu. Nemáme potřebnou kvalitu na míči, jakou bychom chtěli. Naopak směrem dozadu to všichni kluci společně s gólmanem odpracovali na jedničku a to nám dnes zajistilo tři body. Výsledek jsme uhráli bojovnosti a vůli po vítězství.“

Góly: 33. Kuba, 80. Knýř. ŽK: Tögel, Šuba – Nantl, Knýř. Diváci: 160. Rozhodčí: Konečný, Kyral, Foral.
Sestava FK Šternberk: Havlíček – David Kuba, Martin Kuba, Mudrák, Zifčák, Tögel, Toman, Coufal, Hustý (76. Petrík), Muzikant (39. Kryl), Šuba.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Heidenreich, Knýř (90. Fišara), Hlaváč, Havlíček – Srdýnko, Nantl (72. Kloss), Marák, Čank (63. Kožela) – Kuba – Klimeš (86. Najman).