Zpackaná neděle ve Velkých Losinách

TJ SOKOL VELKÉ LOSINY  FK MOHELNICE  4 : 0  (3 : 0)

A-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo ve venkovním zápase 2. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s mužstvem TJ Sokol Velké Losiny v poměru 0 : 4. A mohlo být mnohem hůř. Protože zatímco naši se chovali jako správní slušní hosté a zahrozili jenom několikrát, domácí kromě čtyřech vstřelených gólů doslova zavraždili několik dalších tutových šancí. V prvních fázích zápasu zápasu ale nevypadalo vyloženě špatně. Bylo na co koukat. Oba týmy totiž předváděly nadstandardní běhavý fotbal, bylo to od šestnáctky po šestnáctku nahoru dolů a průběh sliboval vyrovnanou partii. V 18. minutě však Kamil Šváb vyslal nepřesnou přihrávku dozadu na Romana Kubu, za jehož zády se nepozorovaně prosmýkl Indra, obešel i bezmocného Kubu Horu a zasunul do prázdné, 1 : 0. Tenhle okamžik domácí posadil do sedla, ze kterého se nám je do konce zápasu nepodařilo srazit. V 23. minutě zamířil na Indru centr, ale ten už to měl moc na dlouho a při hlavičce z velkého vápna, kterou naši bránu minul, upadl. V 26. minutě Vlasťa Knýř prudkou střelou na přední tyč brankáře domácích Hatalu notně protáhl. V 28. se v našem velkém vápnu do zakončení dostal Hegner, ale Kuba Hora ho vychytal. V 32. minutě se domácí dočkali dalšího gólu, když rozehráli aut, naši si nepohlídali zcela volného Pecháčka, který z první napálil balón pod břevno naší brány, 2 : 0. V 39. minutě to bylo ještě horší, když Hegner při úprku za nakopnutým balónem přesprintoval Romana Kubu, který musel zatáhnout za záchrannou brzdu, do Hegnera v našem velkém vápnu strčil, a byla z toho penalta. K ní se postavil Žák, jehož pokus k tyči Kuba Hora vytáhl, ale na jeho dorážku, na kterou naši hráči nestihli zareagovat, už nestačil, 3 : 0. To bylo z prvního, velmi výživného, poločasu vše.

První polovinu druhého poločasu vyplnily zahozené gólové šance domácích. Hned v 46. minutě na několik doteků vyšachovali naši obranu Kováč se Šinoglem, který z jasné pozice v našem velkém vápně zakončil těsně vedle. V 50. minutě domácí rozehráli standardku, na balón si nejvýš vyskočil Kocourek, ale i on minul. V 53. minutě, ještě asi teď ani neví, jak, z malého vápna naši bránu překopl zcela volný Dostál. V 60. minutě naši propadli ve středním pásmu, Dostál přihrál po zemi do našeho velkého vápna na rozběhnutého Kováče, jehož křížnou střelu na zadní tyč Kuba Hora vytáhl. Až v 72. minutě se ke slovu dostali naši, když ve velkém vápně domácích dostal balón proti noze Jirka Kloss, jehož pokus zamířil nad bránu. V 77. minutě se po rohovém kopu stejně vedlo i Ondrovi Klimešovi. V 78. minutě se účet zápasu uzavřel, když se po útoku domácích do zakončení dostal osamocený Kováč, na jehož střelu si sice Kuba Hora sáhl, ale balón stejně zapadl do brány, 4 : 0. V 83. minutě to zasmrdělo bůrem, když domácí vyvezli balón před naši bránu, Kobza nacentroval na zadní tyč, kam šel skluzem Žídek, který ale kulatý nesmysl do sítě nedostal. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naší porážkou v poměru 0 : 4.

Hodnocení Romana Kuby, trenéra A-mužstva FK Mohelnice: „Za mé působení u A-týmu od začátku letní přípravy jsme dnes odehráli jednoznačně nejhorší zápas. To, že jsme zápas soupeři usnadnili tím, že jsme udělali individuální chyby, mě až tak nemrzí. Ale jsem naštvaný, jak jsme celkově k zápasu přistoupili. Klukům jsem v kabině před zápasem říkal, že se nikdo neporazí sám. To, že jsme v kraji bráni jako papíroví favoriti v každém zápase, nám body nezajistí. Dnes jsme dostali facku, ze které si musíme pomoct jen my sami. Dnes můžu být spokojen jen s tím, že do zápasu nastoupili dva naši mladí dorostenci a především Rostislav Nantl dnes zahrál výborný zápas.“

Góly: 18. Indra, 32. Pecháček, 39. Žák, 79. Kováč. ŽK: Indra – Kuba, Nantl. Diváci: 310. Rozhodčí: Bartuněk, Kouřílek, Konečný.
Sestava TJ Sokol Velké Losiny: Hatala – Kocourek, Zatloukal, Kupčík, Hegner (70. Žídek), Dostál (82. Zrník), Bureš (63. Kubíček), Indra (46. Kováč), Šinogl, Žák, Pecháček (57. Kobza).
Sestava FK Mohelnice: Hora – Šváb, Kuba, Hlaváč, Havlíček – Srdýnko (57. Šmíd), Nantl, Knýř, Kožela (57. Klimeš) – Marák (77. Najman), Kloss.

Odkaz na článek a fotky ze zápasu
Zdroj: Šumperský deník, pan Martin Schwarz