Stanovisko výboru FK MOHELNICE k informacím z tisku

Mohelnický fotbal prošel od zimní přestávky 2016-2017 bouřlivým obdobím a na jaře hrál o svou existenci v soutěži MSFL. V létě přišel projekt asijského investora, který v této složité době přinesl naději pro důstojnou budoucnost mohelnického fotbalu. Budoucnost, zaručující klubu účast v soutěžích, které odpovídají klubové historii, práci s mládeží a jejím výsledkům. Přinesl také potřebné prostředky pro chod spolku a celou část mládeže, prostředky nutné pro chod stadionu, jeho zázemí a dalších činností. Máme dnes na stole projekt o konkrétní budoucnosti mohelnického fotbalu. Využíváme příležitost, kterou nám historie dala. Vstupujeme aktivně do nabídnutých postů v rámci nově vznikající a.s. a kontrolujeme každý krok našeho nového partnera. Upozorňujeme na věci, které se nám nelíbí a naopak maximálně využíváme toho, co nám tento projekt přináší. Zatím všechny kroky investora byly pro náš klub přínosem. Pracujeme na tom aby tomu tak bylo i nadále.

Jsme samozřejmě jenom lidé, mající svá civilní zaměstnání. Čas věnovaný klubu dáváme ze svého osobního volna. Není v našich možnostech detailně poznat zahraničního partnera a jeho skutečný záměr. Objevily se informace a obavy z přítomnosti asijského investora spojené se snahou aktivně ovlivňovat výsledky mistrovských utkání.

Pro zajištění objektivity a doložení našeho zájmu o čestnou soutěž, jsme v létě tohoto roku zahájili spolupráci se společností FEDERBET.com  Staneme se jejím partnerem a Smluvní ujednání podepsané mezi jejími zástupci a představiteli našeho klubu zajistí transparentní a účinnou kontrolu nad výsledky sehraných zápasů, ve spojení se sázkami na světových trzích. Případná zjištění takto závažné skutečnosti nás ze smluvního a hlavně morálního aspektu zavazují k oznámení takovéto skutečnosti orgánům veřejně činným. Neexistuje účinnější způsob jak zajistit transparentnost a čistotu sportovní stránky našeho klubu. Tak důležité pro všechny přátele, fanoušky a spolupracovníky, kterým na fotbale v Mohelnici opravdu záleží.

Igor Machálek – předseda klubu

Aleš Heidenreich – místopředseda klubu

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *