Napsali o nás: Mohelnický Šichor sestřelil hattrickem Holici a chválí Číňany

Duel posledního celku MSFL s předposledním měl podle předpokladů nabídnout urputný záchranářský boj s minimem gólů. Opak byl však pravdou, domácí Mohelnice rozdrtila Holici šesti brankami a svého soupeře v tabulce přeskočila. O vysoké vítězství do té doby nejhůře střílejícího celku soutěže se výrazně postaral Marek Šichor, který si připsal hattrick. „Takový zápas jsme potřebovali, může nám pomoct,“ pochvaloval si sedmadvacetiletý záložník.

Ale výsledek 6:1 jste asi nečekali…
To nečekal asi nikdo! (úsměv) Ale jsme za to rádi, bylo na nás vidět, že chceme utkání zvládnout víc než soupeř. Vytvářeli jsme si šance, ty jsme proměnili, naopak soupeře skoro do žádných nepustili.

Vy sám jste hned v úvodu vstřelil dvě branky a hattrick završil až v závěru. Jak se to seběhlo?

První gól padl po centru ze strany, kdy ke mně propadl míč a já jsem se z otočky trefil k tyči. Druhý gól byl po brejku, kdy jsme šli s Wojťasem (Lukášem Woitkem) dva na jednoho. Krásně mi to dal a já se štěstím prostřelil gólmana. No a u toho posledního jsem si narazil s čínským spoluhráčem, potáhl míč po šestnáctce a vystřelil a spadlo to tam.

Cítil jste sám na sobě, že už jste takové utkání potřeboval? Přece jenom patříte k největším mohelnickým posilám a kanadské body se od vás očekávají.

Nikdy jsem moc gólový nebyl, ale samozřejmě vím, že jsem přišel jako posila a že mám týmu pomáhat brankami a přihrávkami. Jsem rád, že to teď přišlo, ale hlavně mě těší, že jsme konečně vyhráli a potěšili diváky pěknými trefami. Může to pomoct nejen mně osobně, ale zejména nám všem. Doufám, že výsledky už budou jen lepší, než byly.

Zmínil jste čínské spoluhráče, dvacetiletý Zhang vstřelil dokonce poslední gól zápasu. Jaká je s nimi spolupráce?

Teď to bylo zajímavé, protože na konci zápasu byli v sestavě hned čtyři (smích). Ale je to s nimi úplně v pohodě, protože všichni umějí anglicky a hlavně na sobě chtějí pracovat. Za tu dobu, co u nás jsou, na nich jde vidět velké zlepšení. Žádný problém v kabině není, naopak teď třeba právě proti Holici zahráli všichni velmi slušně.

Start do sezony jste měli katastrofální, teď přichází zlepšení. Čím to je? Změnou trenéra, sehráním?

Určitě na to má nějaký vliv změna trenéra, po jeho příchodu jsme si řekli, jakou cestou chceme jít, a držíme se jí, i když třeba nějaký zápas výsledkově nevyjde podle našich představ. Nicméně určitě za to může i větší sehranost, přece jen náš tým se dával dohromady až na poslední chvíli.

Do konce podzimu zbývají tři kola. Takže ještě přidáte devět bodů?

(úsměv) Od vedení žádný cíl nemáme, ale samozřejmě devět bodů chceme. Víme, že to bude těžké, ale ne nereálné. Myslím, že je v našich silách bez problémů soutěž zachránit, věřím, že pro to všichni uděláme vše.

A budete u toho i na jaře? Návrat do profi fotbalu vás musí lákat.

Jsem v Mohelnici spokojený, trenér mi věří a celý klub na mě hodně spoléhá. A návrat výš? Samozřejmě jsem to pořád nezavrhnul, každý by chtěl hrát profesionálně. Uvidíme, jaké možnosti budou v zimě a co bude dál.

FK Mohelnice – 1. HFK Olomouc  6 : 1  (2 : 0)

Branky: 11., 29. a 87. Šichor, 62. Fišara, 66. Woitek z pen., 90. Zhang – 79. Schmidt. Rozhodčí: Dorušák – Mojžíš, Kontoršikov. ŽK: Knýř – Přikryl, Seibert. Diváci: 230.
Sestava FK Mohelnice: Rohel – Vokoun, Kuba, Knýř, Liu – Yimuran, Fišara, Šichor, Kotůlek (73. Zhang), Svoboda (89. Guicheng) – Woitek (83. Grigorovs). Trenér: Dušan Žmolík.
Sestava 1. HFK Olomouc: Mucha – Buček (46. Žůrek), Horka, Krejčí, Seibert, Dabič, Banasik, Plesník, Schmidt, Přikryl (64. Spurný), Řehák (84. Drmola). Trenér: Leoš Kalvoda.

Autor: Michal Kvasnica (Šumperský deník)
Zdroj: https://sumpersky.denik.cz/fotbal_region/mohelnicky-sichor-sestrelil-hattrickem-holici-a-chvalil-cinany-20171031.html

 

 

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *