Dorostencům se zápas se Zábřehem nepovedl

FK Mohelnice – SK Sulko Zábřeh  0 : 2  (0 : 2)

Dorostenci prohráli v domácím zápase 1. kola Krajského přeboru Olomouckého kraje s dorostenci SK Sulko Zábřeh v poměru 0 : 2. Hosté, které v současné době trénuje dlouholetá bývalá opora zálohy našeho A-mužstva Lukáš Okleštěk, byli od samého počátku zápasu viditelně hladovější po třech bodech a náš tým převyšovali. K prvnímu gólu se dostali po naší zbytečné chybě. V 10. minutě hosté rozehráli rohový kop, Lukáš Doležal balón neudržel v rukavicích, a tak Laštůvka dorážel do prázdné, 0 : 1. Hosté zvýšili v 27. minutě, kdy rozehráli standardku do našeho velkého vápna, za letícím balónem se vydali tři hráči hostů, které nikdo z našich nebránil, z nichž opět Laštůvka skóroval hlavou, 0 : 2. Naši se připomněli až v 37. minutě, kdy šli do rychlého protiútoku. Marek Petruška dostal dlouhou přihrávku po zemi, dostal se až do velkého vápna hostů a akci zakončil střelou do přední tyče. Ve druhém poločase se hra přeci jenom opticky vyrovnala. Naši přidali o mnoho víc nasazení a drželi se soupeřem krok. Jako první si šanci vypracoval hráč hostů Navara, který pronikl do velkého vápna, ale jeho střelu Lukáš Doležal vyrazil. V následujících minutách se hrál bojovný fotbal od šestnáctky po šestnáctku, ale k žádné velké šanci nedošlo. Až v 63. minutě si před velkým vápnem hostů podržením balónu udělal prostor Rosťa Nantl, jehož střele po zemi na přední tyč chyběl jenom kousek. Potom se na druhé straně střelecky předvedl i Víšek, ale jeho pokus šel nad naši bránu. Mnohem nebezpečnější byla šance Appla, kterému se ale dorážku z malého vápna nepodařilo namířit do naší brány. Kolem 75. minuty do velkého vápna hostů dvakrát pronikl František Mayer, ale nic z toho nebylo. Na samém konci zápasu se hosté dvakrát dostali do naší otevřené obrany. Jak Appl, tak i Janák, naši bránu minuli, a tak se skóre 0 : 2 už nepohnulo.

Jan Vymlátil, trenér našeho dorostu, nám po zápase řekl: „Nevím, čím to je, možná ranním zápasem béčka, který stál některé hráče příliš sil, možná tím, že nám nevyhovují odpolední termíny zápasu, ale každopádně jsme dnes předvedli v sezóně doposud nejhorší výkon. U všeho jsme byli pozdě a soupeř nás převyšoval důrazem. Oba góly, které jsme dostali, byly navíc naprosto zbytečné. Naopak my jsme si, kromě jedné veliké šance, v celém zápase nevytvořili nic. Z dnešního zápasu se musíme poučit a připravit na další, který odehrajeme tuto sobotu doma s béčkem Holice.“

Sestava FK Mohelnice: Doležal – Coufal, Václavík, Pospíšil, Petruška, Míchal, Mayer, Schön, Zapletal, Kamlar, Nantl, Kubíček, Šváb, Malík.

Odkaz na fotky ze zápasu (foto Michal Mayer)

FK Mohelnice – SK Sulko Zábřeh, zápas 1. kola Krajského přeboru dorostenců Olomouckého kraje, Mohelnice 28. 9. 2017

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *