Béčko v domácím zápase s Lukavicí s přehledem zvítězilo

FK Mohelnice B – TJ Sokol Lukavice  4 : 0  (2 : 0)

B-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 8. kola III. třídy okresu Šumperk s týmem TJ Sokol Lukavice v poměru 4 : 0. A můžeme říct, že zcela zaslouženě, protože náš tým dnes byl jednoznačně ve všech ohledech lepší. Celkový výsledek zápasu však mohl být i vyšší, protože kromě čtyř vstřelených gólů si náš tým vytvořil i další neproměněné šance. Hosté naopak měli jen několik málo příležitostí, ze kterých ale naštěstí nic nebylo. Do zápasu nastoupilo i několik hráčů A-mužstva a to brankář Miroslav Skýva a dále Martin Vokoun, Kirils Grigorovs, Yimuran Kuerban a Xi Zhejian. Už v 5. minutě zahrozil Kirils Grigorovs, jehož střela ze střední vzdálenosti jen těsně minula tyč brány hostů. V 13. minutě nám to tam už ale padlo, když Radek Vašata dal těžký pas na Yimurana Kuerbana, ten ho ale zvládl patou zpracovat, přihrál Martinu Vokounovi. Ten si seběhl do velkého vápna hostů, dal do druhé vlny na Martina Pagáče, který se přesnou dorážkou nemýlil, 1 : 0. V 18. minutě jsme úspěšně napadli rozehrávku hostů, Kirils Grigorovs přihrál po zemi na velké vápno do gólovky Xi Zhejianovi, tomu to ale nesedlo a zakončil jenom velmi slabě. V 21. minutě se Petrovi Čankovi dlouhým pasem málem podařilo přihrát za obranu rozběhnutému Martinovi Vokounovi, u balónu byl ale dřív brankář hostů Volf. V 30. minutě si na velkém vápnu hostů zakombinovali Yimuran Kuerban a Xi Zhejian, který nacentroval na malé vápno na Martina Pagáče, tomu se ale nepodařilo balón zpracovat a vystřelit. V 35. minutě Xi Zhejian nacentroval před velké vápno hostů, odkud Martin Srdýnko hlavou namířil vedle. V 36. minutě poprvé zahrozili i hosté, když Beran rozehrál standardku, balón propadl k Muchovi, který se do něj ale vůbec netrefil a odražený balón napálil vysoko nad Kupka. V 38. minutě Martin Pagáč dokázal ustát na polovině hostů souboj o balón, otočil se s ním, dal kolmici na Xi Zhejiana, který ale v přímém souboji s Volfem, který proti němu včas vyběhl, neuspěl. O chvilku později Petr Čank posadil Martinovi Pagáčovi centr přímo na hlavu, Martin ale z bezprostřední blízkosti trefil Volfovu ruku, a ten tak mohl balón vyhrábnout. V 41. minutě jsme se dalšího gólu přeci jen dočkali, když byl u velkého vápna hostů faulovaný Kirils Grigorovs a byl z toho přímý kop. K tomu se postavil Petr Čank, který nádhernou a přesnou střelou vymetl šibenici brány hostů, 2 : 0. V 45. minutě se opět připomněli i hosté, když v našem velkém vápně dal vysokou svíčku do vzduchu Mucha, balón spadl před Báču, který si ale nedokázal srovnat střelu. To bylo v prvním poločase všechno.

Ten druhý otevřela v 46. minutě naše další velká šance, když si Kirils Grigorovs posunul balón, vystřelil, trefil zadní tyč a odražený balón odpálil vysoko nad bránu hostů Martin Pagáč. V 56. minutě se nám už ale zadařilo, když si balón na tři doteky přihráli Martin Srdýnko, Radek Vašata, Xi Zhejian, který dal po zemi na Martina Pagáče a ten balón uklidil do brány hostů, 3 : 0. V 57. minutě si Martin Srdýnko u zadní tyče brány hostů počíhal na nacentrovaný balón, střelou z první z úhlu ale netrefil. V 60. minutě přišla další velká šance Martina Pagáče, který po přihrávce od Martina Vokouna zakončením z malého vápna orazítkoval tyč brány hostů. V 61. minutě si slibnou šanci vypracovali i hosté, když po lajně pronikl Báča, nacentroval před naši bránu, kam se do balónu hlavou položil Kol a minul. V 72. a 75. minutě nám dvakrát zahaprovala rozehrávka, pokaždé u toho byl dotírající Kol, který poprvé zakončil jen slabě a podruhé sice razantněji, ale pro změnu tři tyče naší brány netrefil. V 77. minutě hosté rozehráli rohový kop, z chumlu po hlavičce vyletěl balón, který se podařilo Miroslavovi Skývovi reflexním zákrokem vyrazit. V 79. minutě se Tomáš Kubíček z hranice velkého vápna z první opřel do nabídnutého centru a balón zapadl vedle přední tyče brány hostů. V 83. minutě si Kirils Grigorovs potáhl balón směrem k velkému vápnu, vystřelil na přední tyč brány hostů a Volfa řádně protáhnul. V 86. minutě jsme dali poslední gól, když se do útoku utrhnul Martin Srdýnko, přihrál na protilehlou stranu na Patrika Zapletala, který už měl lehkou práci a balón zametl do otevřené brány hostů, 4 : 0. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naším vítězstvím v poměru 4 : 0.

Roman Kuba, trenér B-mužstva, nám po zápasu řekl: „Jsem rád, že dnešní zápas jsme zvládli lepe než ten poslední domácí. Dnes to zase bylo především jen o dobývaní a překonávání soupeřovy obrany. Takové zápasy většinou rozhoduje druhy gól, soupeř pak musí vice útočit, pokud chce bodovat. A to je přesně to, co my potřebujeme. Protože potom můžeme hrát na rychlé brejky do otevřené obrany. Musím také poděkovat hráčům z A-týmu, že nám dnes vypomohli, a podíleli se na dnešní výhře 4 : 0. Ve čtvrtek nás v 10.00 čeká další domácí zápas s Úsovem, tak budeme rádi, když nás opět přijdete podpořit.“

FK Mohelnice B – TJ Sokol Lukavice  4 : 0  (2 : 0)

Góly zápasu: 13. Pagáč Martin, 41. Čank Petr, 56. Pagáč Martin, 86. Zapletal Patrik  ŽK: Kuerban, Vokoun, Srdýnko, Grigorovs – Jakeš, Kol. Diváků: 100. Rozhodčí: Zbožínek Lukáš.
Sestava FK Mohelnice B: Skýva – Šváb, Zeman, Vašata, Kuerban – Srdýnko, Čank (85. Coufal), Grigorovs, Vokoun (60. Zapletal) – Pagáč (71. Kubíček), Xi (67. Schön).

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *