Béčko přivezlo tři body z Malé Moravy

Sokol Malá Morava – FK Mohelnice B  1 : 3  (0 : 2)

B-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo ve venkovním zápase 3. kola III. třídy okresu Šumperk s týmem Sokol Malá Morava v poměru 3 : 1. Ale nebyla to žádná legrace. Hrálo se totiž na malém hřišti a velmi těžkém terénu, se kterým měli naši mladí hráči ze začátku zápasu problémy. Je nutné také říct, že domácí si vypracovali poměrně velké množství šancí, několikrát nastřelili tyč a jednou břevno, ale nebyli, na rozdíl od našeho týmu, produktivní v zakončení. V několika situacích nás svými zákroky podržel Honza Strupek. Náš tým, což se dalo čekat, po celý zápas svého soupeře převyšoval v rychlosti. Zajímavostí je, že se do našeho dresu po několika letech opět oblékl Petr Strupek, otec brankáře Honzy Strupka, který společně s dalším zkušeným hráčem Martinem Pagáčem, zařídili dva góly. Už v 1. minutě se naši dostali do problémů, když Ščambura vystřelil na naši bránu, balón na nerovném povrchu hodně skákal a Honza Strupek, který hájil naši bránu po celý zápas, s ním měl problémy. V 3. minutě vystřelil na bránu Marek Petruška, ale brankář domácích Nosek, jeho pokus vyrazil. V 5. minutě na naši bránu po zemi opět vystřelil Ščambura a balón Honzu Strupka opět pozlobil. V 11. minutě jsme předvedli pěknou akci, když Dan Obšil dal po zemi kolmici na rozběhnutého Petra Strupka, ten dal pod sebe na malé vápno, kde se do zakončení cpal Marek Petruška, ale obránci domácích ho odstínili. V 14. minutě jsme se už dočkali, když se Petr Strupek dostal za obranu, přihrál do velkého vápna na Martina Pagáče, který ustál souboj s protihráčem, vystřelil k tyči a Nosek se po balónu natahoval marně, 0 : 1. V 20. minutě vypálil z voleje Marek Petruška, ale trefil uprostřed brány stojícího Noska. V 21. minutě přešel přes naši obranu Jaroš, vystřelil a trefil břevno naší brány. V 23. minutě se za obranu domácích dostal Marek Petruška, umístil střelu po zemi na přední tyč, ale Nosek byl tentokrát na místě včas, a tak z toho nic nebylo. V 31. minutě bylo veselo na obou stranách, když nejdříve šel sám na Noska Martin Pagáč, který ale neuspěl a ihned z protiútoku šli dva hráči domácích na jednoho našeho, ale ti také gól nedali. V 35. minutě rozehrál přímý kop Tóth, jeho pumelici na naši bránu Honza Strupek sice vytáhl, ale k odraženému balónu se dostal Kainek, který z velkého vápna vypálil nad. V 37. minutě domácí mezi sebou diskutovali a nestihli se včas zorganizovat proti rohovému kopu, který rozehrál Petr Strupek, posadil jej na hlavu Martinu Pagáčovi a ten se trefil, 0 : 2. V 41. minutě se domácí dostali do další obrovské šance, když zcela osamocený Jurka zakončoval z malého vápna z voleje a potom hlavou, ale Honza Strupek oba jeho pokusy zlikvidoval.

V 46. minutě Petr Strupek a Marek Petruška předvedli pěknou kombinaci, na jejímž konci Miloš Pospíšil vystřelil nad bránu domácích. V 61. minutě Martin Pagáč sklepl balón do úniku Petru Strupkovi, který ale neuspěl. V 64. minutě do velkého vápna domácích prošel Martin Srdýnko, ale střelou z bezprostřední blízkosti Noska nepřekonal. V 65. minutě naši na své polovině faulovali, Tóth nakopl balón do našeho velkého vápna, kde si na něj vyskočil Jaroš a Honza Strupek zasáhl výborným reflexivním zákrokem. V 69. minutě domácí předvedli akci na několik doteků, na jejímž konci trefil tyčku naší brány Malý. V 71. minutě domácí nechali čas a prostor pro střelu Milošovi Pospíšilovi, který také trefil tyč. V 73. minutě dal Petr Strupek do velkého vápna domácích Martinu Pagáčovi, kterému ale v dobré pozici střela nesedla. V 74. minutě jsme se prosadili po třetí, když před velkým vápnem domácích Dan Obšil posunul balón na Tomáše Kubíčka, který zaúřadoval přesnou a tvrdou střelou na zadní tyč, 0 : 3. V 81. minutě dostal do našeho velkého vápna přihrávku Janák, měl to sice na dlouhou nohu, ale i přesto jeho pokus skončil na tyči. Domácí se dočkali až v 86. minutě, kdy po našem faulu Tóth napálil balón z dobrých 35 metrů na naši bránu a Honza Strupek proti bombě k tyči tentokrát neměl nárok, 1 : 3. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, skončil zápas naším vítězstvím v poměru 3 : 1.

Radek Vašata, asistent trenéra našeho B-mužstva a hrající kapitán, nám po zápase řekl: „Dnes to tady nebylo vůbec nic lehkého. Těžký terén a velmi dobře hrající tým domácích. Zápas se hrál nahoru dolů, bylo v něm hodně šancí na obou stranách. Všechny hráče musím za dnešní výkon pochválit. Určitě si všichni sáhli na dno.“

Góly zápasu: 86. Tóth Michal – 14. Pagáč Martin, 37. Pagáč Martin, 74. Kubíček Tomáš. ŽK a ČK: bez karet. Diváků: 60. Rozhodčí: Kovalec Viktor.
Sestava FK Mohelnice: Strupek J. – Šváb, Vašata, Coufal, Mayer (61. Kubíček) – Srdýnko, Obšil, Pospíšil, Petruška – Strupek P. (85. Kamlar) – Pagáč (80. Schön).

Odkaz na fotky ze zápasu (foto Michal Mayer)

Sokol Malá Morava – FK Mohelnice B, zápas 3. kola III. třídy okresu Šumperk, Malá Morava – Podlesí sobota 19. 8. 2017

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *