Dorostenci remizovali s Lošticemi

FK Mohelnice – SK Loštice 1923  3 : 3  (1 : 1)

Dorostenci našeho FK Mohelnice remizovali v dalším domácím přípravném zápase s dorostenci SK Loštice 1923 v poměru 3 : 3. Na trávníku se tentokrát v našem dresu objevili hráči od starších žáků až po starší dorostence, kteří budou tvořit základ našeho B-mužstva. I přes to, že se v prvním poločase zapojili do zápasu kluci, z nichž někteří byli o tři hlavy menší než hráči soupeře, vedli si velmi dobře a poločas skončil remízou. Ve druhém poločase po nástupu našich starších hráčů se hra otočila a byli jsme to my, kdo tahal za delší konec. Zajímavostí je, že se na straně hostů prostřídali dva naši mladí brankáři, v prvním poločase Pavel Rozman, ve druhém poločase Ondra Šolc. Zápas v 11. minutě otevřela šance hostů, kdy jeden z jejich hráčů po naší chybě vzadu prošel až do velkého vápna, vystřelil po zemi a jeho střela šla kolem zadní tyče. V 15. minutě následoval další průnik jednoho z hráčů hostů za obranu, který z bezprostřední blízkosti vystřelil nad bránu, Lukáš Doležal jeho pokus vyrazil před sebe a z odražené hráč hostů pálil nad. V 16. minutě Honza Kamlar našel centrem na zadní tyč brány hostů Patrika Zapletala, který z první vystřelil těsně vedle. V 17. minutě útočící hráč si útočící hráč hostů zpracoval pas, který letěl vzduchem, střelou z velkého vápna zakončil, Lukáš Doležal při zákroku bohužel zakopl a bylo to 0 : 1. V 20. minutě poslal Honza Kamlar po zemi přesnou kolmici na Tomáše Kubíčka, který se snažil přehodit brankáře hostů, ale netrefil. V 24. minutě jsme se už ale radovali, když jsme se probili středem hřiště k bráně hostů, Tomáš Kubíček vystřelil, brankář hostů balón neudržel a David Schön dorážel do prázdné brány, 1 : 1. V 32. minutě se do obrovské šance dostali hosté, když si dali přesně načasovanou přihrávku za naši obranu a Lukáš Doležal v pravý čas svým výběhem zakončení jednoho z hráčů hostů po zemi zlikvidoval. V 37. minutě šla na naši bránu prudká střela ze strany, se kterou si Lukáš taky poradil. V 45. minutě potom vytáhl i střelecký pokus jednoho z hráčů hostů z hranice velkého vápna, který mířil k tyči naší brány.

V 46. minutě po našem faulu následoval přímý nákop hostů na naši bránu, který z pod břevna Honza Strupek vyškrábl. V 60. minutě se po rychlé kombinaci po straně naši dostali až před bránu hostů, Tomáš Kubíček přihrál po zemi na protilehlou tyč Martinu Srdýnkovi, jehož zakončení však bránící hráč dokázal utnout. V 65. minutě Marek Petruška vyprášil tvrdou střelou brankáři hostů rukavice a Tomáš Kubíček poslal odražený balón nad bránu. V 67. minutě se hosté dostali do vedení, když Honza Strupek proti útočícímu hráči pozdě vyběhl, naši obránci mu potom nechali prostor, a proto mohl pohodlně zakončit, 1 : 2. V 70. minutě Marek Petruška vystihl špatný výkop brankáře a obratem nastřelil zadní tyč brány hostů. V 73. minutě se hostům podařilo vyšachovat naše zadní řady a Honza Strupek předvedl proti zakončení jednoho z hráčů po zemi v našem velkém vápnu výborný zákrok, když proti balónu vymrštil levou nohu. V 75. minutě se to samé povedlo na druhé straně povedlo našim a v rozhodující chvíli na malém vápně Martin Srdýnko promáchl balón. V 79. minutě hosté rozehráli rohový kop, Honza Strupek vytěsnil balón před velké vápno, kde se do něj opřel jeden z hráčů hostů, a balón tak prosvištěl těsně kolem zadní tyče naší brány. Martin Srdýnko si spravil chuť v 80. a 81. minutě, kdy nejprve po přesné přihrávce dával z malého vápna do prázdné a ihned potom protáhl balón do velkého vápna, obešel brankáře a otočil na 3 : 2. Tenhle stav do konce zápasu nevydržel, když se v 89. minutě podařilo hostům srovnat. Před naším velkým vápnem se odehrával souboj našeho obránce a útočníka hostů, do kterého vyběhl i Honza Strupek, útočníkovi hostů se však podařilo balón vypíchnout a trefil do prázdné, 3 : 3. Tímto výsledkem zápas také skončil.

Sestava FK Mohelnice: Doležal – Vykydal, Pospíšil, Dunovský, Kamlar – Zapletal, Malík, Nantl, Mayer – Schön, Kubíček. Strupek – Šváb, Coufal, Srdýnko, Petruška, Jelínek, Soukup.

Jan Vymlátil, trenér dorostenců, nám po zápase řekl: „V prvním poločase soupeř náš tým očividně fyzicky převyšoval. Kluci se s tím ale vypořádali velmi dobře. Snažíme se je učit, aby se nebáli dávat balón rychle od nohy. To se dnes celkem dařilo. Zápas určitě splnil svůj účel a já jsem s jeho průběhem spokojený.“

Roman Kuba, trenér B-mužstva, nám po zápase řekl: „V prvním poločase hráli naši dorostenci doplnění o naše starší žáky a šlo vidět, že soupeř z Loštic je vyspělejší a silnější v osobních soubojích a našim mladým klukům to dělalo velké problémy. Druhý poločas už byl o něčem jiném. Hráli už jen čistě dorostenci a bylo vidět, ze se obraz naší hry jasně změnil. Kluci se najednou soupeři vyrovnali v agresivitě a přidali i několik pohledných fotbalových akcí. V zápase se opět promítlo několik zásadních chyb, hlavně těch taktických. Ale fotbal je o chybách a je důležité, aby se z nich kluci dokázali hlavně poučit a v příštích zápasech se jich vyvarovat. V pátek nás čeká předzápasový trénink, kde si dnešní chyby rozebereme, a budeme se chystat na sobotní mistrovský zápas. Budeme rádi, když nás příznivci mohelnické kopané přijdou v sobotu v 10.00 povzbudit.“

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *