Slovo předsedy k zahájené sezóně

Vážení příznivci mohelnické kopané,

fotbalisté FK Mohelnice vstoupili do nové fotbalové sezóny. Již potřetí v řadě jsou účastníky třetí nejvyšší fotbalové soutěže – Moravskoslezské fotbalové ligy. To již samo o sobě je velkým úspěchem mohelnické kopané v její dlouhodobé historii, neboť kdo by si ještě před pár lety tuto skutečnost dokázal představit. O tento úspěch se zasloužilo zejména spojení předsedy klubu Davida Crhy se zkušeným trenérem Romanem Sedláček. Těm se podařilo dát dohromady kvalitní kádr mužstva, jehož kostru tvořili kapitán mužstva Roman Kuba, Jakub Heidenreich, Honza Fišara, David Bača, Martin Bzirský a Lukáš Hapal. Tato spojení v nové sezóně již neplatí. Mužstva se ujal trenér Trnečka, uznávaný fotbalový odborník, asistuje mu Jaroslav Rolínek, který přispěl k uchování účasti v MSFL v jarní části sezóny. S některými hráči se již v kádru mužstva nesetkáme, projevili zájem o změnu dresu. V měsíci květnu proběhla valná hromada fotbalového klubu, která zvolila jeho nové vedení. Před ním stálo rozhodnutí, zda po odchodu Davida Crhy je Mohelnice schopna účastnit se tak náročné soutěže. Po konzultacích s hlavními partnery klubu se nakonec rozhodlo pokračovat v nastolené cestě a začalo budovat kádr mužstva pro nastávající soutěžní ročník.

Vzhledem k náročnosti financování klubu se jeho vedení rozhodlo přijmout nabídku na spolupráci s britskou investiční společností, která zastupuje zájmy investora z Asie. Tato spolupráce je zaměřena pouze na A mužstvo dospělých, kde přispěje zejména ke kvalitnímu doplnění kádru mužstva a bude přínosem i z pohledu provozních nákladů klubu spojených zejména se stadionem. Není důvod k obavám o další budoucnost klubu, protože kromě odpovědnosti za fungování mládežnických mužstev se vedení klubu rozhodlo obnovit i činnost B mužstva dospělých. Toto mužstvo budované z vlastních odchovanců by se mělo stát budoucností mohelnické kopané. Zároveň ti nejšikovnější odchovanci by dále měli mít možnost prosadit se i v A mužstvu dospělých.

Chtěl bych tedy před zahájením nového soutěžního ročníku požádat mohelnické fotbalové příznivce zejména o pochopení těchto kroků, které vedení klubu přijalo. Výkonný výbor již řadu let pracuje v téměř neměnném složení, které mohelnický fotbal přivedlo z krajských soutěží do MSFL. Všichni jeho členové věnují svůj volný čas organizaci dění v klubu a ta si již dnes vyžaduje maximální nasazení všech. V jiných klubech na této úrovni se práci pro klub věnují profesionální zaměstnanci klubu, u nás všechno děláme spíše srdcem.

Važme si tedy toho, kam se mohelnický fotbal v posledních letech propracoval a jak reprezentuje město. Také vedení města patří poděkování za podporu, kterou fotbalu poskytuje, velmi si jí vážíme. Za výkonný výbor mohu slíbit, že budeme nadále vést mohelnickou mládež ke sportování a budeme se snažit jim vytvářet podmínky pro její působení v mládežnických týmech klubu.

Vás fotbalové fanoušky bych chtěl tímto pozvat do ochozů fotbalového stadionu. Užívejme si společně sportovních zážitků, které fotbal přináší, a fanděme hráčům pro dosažení co nejlepších sportovních výsledků.

Igor Machálek, předseda klubu

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *