Napsali o nás: Hodonín přišel o výhru s Mohelnicí v nastaveném čase

FK Hodonín – FK Mohelnice  1 : 1  (0 : 0)

Svěřenci trenéra Františka Komňackého, kteří v týdnu vyřadili z MOL Cupu Vítkovice, ve 2. kole MSFL remizovali s Mohelnicí 1:1. Na vedoucí trefu domácího stopera Ladislava Čurgaliho, jenž se trefil poprvé po příchodu z Varnsdorfu, odpověděl kapitán hostů David Bača. Oba týmy nakonec dělbu bodů braly. „Jsme spokojení. Výsledek byl oboustranně zasloužený. Diváci viděli dobrý fotbal,“ říká hostující trenér Karel Trnečka. Domácí si za výkon v prvním poločase zasloužili prohrát, po přestávce se však zlepšili a nakonec sahali po další hubené výhře. „Škoda, že jsme závěr nezvládli. Šest bodů by bylo příjemnějších,“ ví hodonínský trenér Komňacký. Pokaženého závěru litoval. „I když máme zkušené mužstvo, konec jsme zahráli velmi diletantsky,“ zlobil se pětašedesátiletý kouč. K výkonu mužstva měl Komňacký oprávněné výhrady, na únavu z pohárového duelu s Vítkovicemi se ale nevymlouval. „Mužstvo je dobře trénované a i anglický týden by mělo zvládnout,“ tvrdí trenér FK Hodonín.

První půle ovšem byla v režii Mohelnice, která v létě úplně překopala tým a na jih Moravy dorazila s osmi novými hráči a bez kapitána Kuby. I s výrazně obměněným mužstvem hosté působili na stadionu U Červených domků fotbalovějším dojmem. „První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Měli jsme tři, čtyři vyložené šance. Naopak domácí toho moc nepředvedli. Hrozili pouze ze standardních situací,“ připomněl Trnečka. Mohelnice poprvé zahrozila v 5. minutě. Útočník Woitek postupoval sám na gólmana Petráše, ale unáhlil se a z deseti metrů míč napálil mimo branku. Slovácký celek v úvodní části zahrozil pouze po rohu Polácha, když stoper Dekleva z malého vápna dorážel mimo. Jinak hodonínští hráči vůbec nebezpeční nebyli. Zato hosté ze Šumperska se předháněli v zahazování šancí. Rychlý protiútok Mohelnice zakončil Šichor. Jeho přízemní pokus pohotový Petráš hokejovým rozstěpem vyrazil. Ve 22. minutě se Palatický po autu obtočil kolem obránce a nečekaně zakončil. Přízemní střela však skončila na pravé tyči. Po další nebezpečné akci hostí střílel Hlavsa, domácí brankář skvěle zasáhl. Petráš si před přestávkou poradil i s trestným kopem soupeřem. „Hosté se hlavně v první půli ukázali jako kombinačně zdatné mužstvo. Vypracovali si několik příležitostí. Lépe se pohybovali, více si vyhověli. Mohelnice těžila z našich chyb,“ uvedl Komňacký.

Jeho tým se po přestávce zlepšil. Domácí fotbalisté více podrželi míč a dostávali se i na dostřel Horovy branky. Žák nejprve střílel nad, vzápětí po centru Šturmy hlavičkoval do připraveného gólmana. Na druhé straně Petráš předvedl další výtečný zákrok, když bravurně zneškodnil Bačovu povedenou střelu. Klíčové momenty přišly až v závěrečné desetiminutovce. Po dlouhém autu obránce Deklevy se míč ve skrumáži dostal k Čurgalimu a kolega ze stoperské dvojice poslal Hodonín do vedení. „Ve druhé půli nám docházely síly. Soupeř nás přitlačil, dal vedoucí gól,“ pravil Trnečka. Mohelnice po obdržené brance vrhla všechno do útoku. Blízko vyrovnání byl v 89. minutě střídající Pezzotti, který po centru dalšího žolíka Vokouna mířil hlavou vedle. Hosté byli za svoji aktivitu zaslouženě odměnění až v nastaveném čase. Paděra, hrdina předcházejícího duelu v Uherském Brodu, fauloval protihráče a sudí Dorušák nařídil proti Hodonínu standardní situaci. Všichni hostující fotbalisté zamířili do šestnáctky soupeře, kam vzápětí přistál míč. Domácí nedokázali skákající balon odkopnout do bezpečí. Tak se k ráně dostal hostující kapitán Bača, jenž překonal Petráše a rozhodl o dělbě bodů. „Ze zápasu jsme chtěli víc, ale nepovedlo se,“ posteskl si Komňacký. Ztrátu dvou bodů bral ale smířlivě. „Na třetí ligu si stále zvykáme. Mohelnice sice loni patřila do dolní poloviny tabulky, u nás ale ukázala, že má kvalitní tým,“ říká kouč Hodonína.

FK Hodonín – FK Mohelnice  1 : 1  (0 : 0)

Góly: 81. Ladislav Čurgali – 90+1. David Bača
Rozhodčí: Dorušák – Šamaj, Galář (Vysloužil)
Žluté karty: Mareš, Paděra – Hlavsa, Knýř
Diváci: 450
Sestava FK Hodonín: Petráš – Mareš, Čurgali, Dekleva, Fojtík – Sasín (57. Vinkler), Michna (84. Hesek), Paděra, Šturma – Polách – Žák (89. Dovhanyuk).
Sestava FK Mohelnice: Hora – Palatický (64. Vokoun), Daniel, Kotůlek, Hlavsa – Fišara, Bača, Šichor (73. Svoboda), Knýř – Woitek, Pospíšil (79. Pezzotti). Trenér: Karel Trnečka.

Autor: pan Libor Kopl, Hodonínský deník

Zdroj: http://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/hodonin-prisel-o-vyhru-s-mohelnici-v-nastavenem-case-20170813.html

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *