Z Loštic jsme přivezli pohár pro vítěze

Tým našeho FK Mohelnice, složený z hráčů ročníků 1999 – 2002, na kterých budou v následující sezóně postaveny týmy B-mužstva a dorostu, v dnešním odpoledni vyhrál 1. ročník mezinárodního turnaje o Putovní pohár Jana Jevického. Turnaj se uskutečnil ve fotbalovém areálu Pod borovým lesem v Lošticích. Našimi soupeři byly týmy SK Loštice 1923, TJ Sokol Velké Losiny a slovenský OFK Slávia Chrenovec-Brusno. Jednotlivé zápasy turnaje se hrály na 2 x 25 minut. V prvním zápase náš tým porazil SK Loštice v poměru 4 : 0 a postoupil do finále, kterém zvítězil nad týmem TJ Sokol Velké Losiny v poměru 2 : 1.

SK Loštice 1923 – FK Mohelnice  0 : 4  (0 : 2)

První poločas tohoto zápasu byl z naší strany velmi povedený, přičemž jsme domácí do ničeho závažnějšího nepustili. Už v 6. minutě našel Olda Dočekal přesným pasem za obranu rozběhnutého Tomáše Kubíčka, který svou střelu přesně umístil k zadní tyči, 0 : 1. V 10. minutě Mira Pospíšil přihrál po zemi do průniku na Tomáše Kubíčka, ten dal na velké vápno před bránu domácích na Adama Petreckého, který byl faulován, a byla tak z toho penalta. Tu samotný Adam s přehledem proměnil, 0 : 2. Na počátku druhého poločasu se nám poněkud rozpadla hra, a tak se domácí dostali do šancí. Po rohovém kopu domácích musel brankář Honza Strupek vytáhnout perfektní zákrok. O chvíli jeden z útočníků domácích dokázal přesprintovat naši obranu, ale v souboji jeden na jednoho si Honzu Strupka, který mu zúžil úhel, nepřišel. A při třetí velké šanci domácích musel Kamil Šváb vykopávat balón z čáry naší brány. Naši potom uťali šance domácích v 41. minutě, kdy do sóla přes dvě třetiny hřiště nasadil František Mayer a proměnil 0 : 3. V 44. minutě se dokázal na malém vápnu hostů proti přesile uvolnit Adam Petrecký, dal po zemi za sebe proti noze Petra Čanka, který tvrdou střelou vymetl bránu hostů, 0 : 4.

TJ Sokol Velké Losiny – OFK Slávia Chrenovec-Brusno  5 : 0  (0 : 0)

Zápas o 3. místo

SK Loštice 1923 – OFK Slávia Chrenovec-Brusno  3 : 2  (1 : 1), 5 : 4 na penalty

Finále

TJ Sokol Velké Losiny – FK Mohelnice  1 : 2  (0 : 2)

I ve finále se nám lépe povedl první poločas proti soupeři, který chvílemi vypadal zataveně. V 8. minutě jsme se dostali do vedení, když si naši zakombinovali před velkým vápnem soupeře, finální nahrávka šla po zemi na Adama Petreckého, který se opřel do balónu a trefil šibenici, 0 : 1. Soupeř zahrozil v 12. minutě, kdy Pepa Linhar nechtíc zahrál rukou u našeho velkého vápna, byl z toho přímý kop, rána do naší brány, kterou Honza Strupek vyrazil. V 15. minutě to opět bylo veselejší, kdy Olda Dočekal dal po zemi kolmici na Adama Petreckého, ten se dostal za obranu soupeře, přihrál přes celé velké vápno na zadní tyč na Davida Schöna, který skluzem balón dopravil do brány, 0 : 2. V 19. minutě nám bylo opět horko, když se hráči soupeře dostali na našeho velkého vápna, naštěstí ale finální střela jednoho z nich k naší bráně hradbou těl nepronikla. V 31. minutě byl před velkým vápnem faulovaný David Schön, k přímému kopu se postavil Olda Dočekal, přesně trefil prostor u přední tyče, brankář soupeře ale dokázal balón vytáhnout. V 35. minutě jeden z hráčů soupeře po rozehrané standardce napálil balón do boční sítě naší brány. V 44. minutě tu soupeřovu z velkého vápna z dobré pozice přestřelil Tomáš Kubíček. V 46. minutě jeden z hráčů soupeře po rozehraném rohovém kopu sklepl balón na svého spoluhráče na naše malé vápno a ten svojí střelou z tutové pozice vybil Pánu Bohu okna. Soupeři se přeci jen podařilo skórovat těsně před koncem zápasu v 49. minutě, kdy se jeden z jeho hráčů prosadil z přímého kopu. Dalekonosný balón totiž ve vzduchu zaplaval a Honza Strupek neměl šanci, 1 : 2.

Sestava FK Mohelnice: Čank, Dočekal, Kubíček, Linhart, Mayer, Petrecký, Petruška, Pospíšil, Schön, Strupek, Šváb, Zapletal D., Zapletal P.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *