Vybojované vítězství s Otrokovicemi

FK Mohelnice – FC Viktoria Otrokovice  1 : 0  (1 : 0)

Mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 27. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem FC Viktoria Otrokovice v poměru 1 : 0. Včerejší návštěva 190 platících diváků mohla vidět poměrně vyrovnaný zápas, který mohl dopadnout jakýmkoliv výsledkem. Můžeme také říct, že hosté byli o něco lepší na balónu, zatímco náš tým předvedl bojovnost, neskutečné nasazení a touhu urvat tři body. Na našem vítězství má také veliký podíl výkon brankáře Kuby Hory, který nás několikrát podržel. O konečném výsledku nakonec rozhodl Martin Bzirský a jeho parádní přímý kop. A protože se hostům, i přes výrazné šance, nepodařilo odpovědět, mohli jsme slavit velmi důležité vítězství. Začátek zápasu byl z obou stran poněkud rozpačitý, nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu. V 12. minutě se na hranici našeho velkého vápna podařilo vymotat naši obranu Deklevovi, který nahrál Hradilovi, jehož střela na naši bránu byla nakonec sražena. V 16. minutě Lapčík přihrál Kurtinovi, jehož centr z prostoru před naším velkým jsme si málem srazili do brány. Potom se dobrých 10 minut hrálo od šestnáctky k šestnáctce. Naši se připomněli až v 27. minutě, kdy se David Bača vydal do protiútoku po odvráceném rohovém kopu, přihrál po zemi do běhu na Lukáše Hapala, který se ale neprosadil, protože jej jeden z obránců hostů odtlačil od balónu. V 32. minutě jsme se dostali do vedení, když byl před velkým vápnem hostů faulován Honza Fišara. K trestnému kopu se postavil Martin Bzirský, který přesně umístěnou střelou vymetl prostor na přední tyči brány hostů, 1 : 0. V 33. minutě mohlo být veseleji, když si Lukáš Hapal zpracoval balón, přihrál jej po zemi do velkého vápna na Martina Bzirského, který se snažil vykličkovat obranu hostů a následně z velkého vápna vystřelit, ale nepovedlo se. V 34. minutě se na druhé straně balón po zemi dokutálel až k našemu velkému vápnu, kde se do něj opřel Mlýnek, ale i jeho pokus byl sražený. V 38. minutě mohlo být vyrovnáno, když Nzembi převzal balón, přihrál mezi naše obránce na Kurtina, který šel sám na bránu, ale Kuba Hora včas vyběhl a padl mu pod nohy, čímž mu znemožnil zakončení. V 42. minutě Kuba Heidenreich centroval do velkého vápna hostů a chyběl jenom malý kousek, aby Lukáš Hapal zasáhl balón hlavou. V 45. minutě Filip Markovič při odvracení balónu hlavou trefil Hradila, který se však nezorientoval, a tak se balónu zmocnil Kuba Hora.

Druhý poločas zápasu započala naše obrovská šance. V 48. minutě se po pěkné akci našeho týmu dostal ke střele z velkého vápna Martin Bzirský, jeho pumelici na přední tyč brány brankář hostí Balážík vytáhl a následný odražený balón Milan Olejník napálil nad bránu. V 53. minutě naši včas nevystoupili proti útočícím hostům, a tak přihrávku po zemi za naši obranu dostal Kurtin, kterého v přímém souboji Kuba Hora vychytal. V 57. minutě po rohovém kopu hlavičkoval nad naši bránu Mbaingar. V 59. minutě protáhl balón po lajně Nzembi, nacentroval na zadní tyč, odkud se balón odrazem od země dostal na hlavu Mlýnka, který jenom o kousek minul zadní tyč. V 62. minutě jsme také měli tutovku my, když si David Bača zpracoval přihrávku a z hranice velkého vápna hostů minul naprosto odkrytou bránu. V 68. minutě ze strany do velkého vápna proklouzl Lukáš Hapal, ale přihrávka do druhé vlny se mu nepodařila. V 73. minutě musel Kuba Hora zasáhnout proti střílenému centru Mlýnka. V 88. minutě nás Kuba Hora výrazně podržel, když první střela Nzembiho z odraženého balónu zamířila přesně doprostřed brány, kde stál náš brankář připravený. A o chvilku později, také z odraženého balónu, Nzembi zamířil do šibenice, ale Kuba Hora předvedl fantastický zákrok a balón vytáhl. A protože hlavní sudí zakrátko na to zápas ukončil, ten skončil naším vítězstvím v poměru 1 : 0.

Jaroslav Rolinek, trenér našeho mužstva, po zápase Šumperskému deníku řekl: „Na záchranu zatím nemyslíme. Tahle výhra je pro nás jen další malý krok. Máme před sebou poslední dvě kola a budeme se snažit ještě nějaký ten bod uhrát, abychom měli definitivní jistotu. Kdybychom dnes prohráli, naše situace by byla opravdu hodně špatná, podle toho se také tento duel odvíjel. Soupeř hrál hezčí fotbal než my, lépe kombinoval, ale my jsme zase ukázali srdíčko a nasazení, zkrátka velkou touhu uspět. Je škoda, že potom jsme ve druhé půlce měli minimálně tři šance k tomu, abychom přidali pojistku, což se nepovedlo a naopak jsme se až do konce museli strachovat o výsledek. Musím také pochválit brankáře Horu, který nás dnes několikrát podržel.“

FK Mohelnice – FC Viktoria Otrokovice  1 : 0  (1 : 0)

Góly: 32. Bzirský. Rozhodčí: Denev – Nejedlý, Mička. Delegát FAČR: Volek ŽK: Markovič – Kurtin. Diváci: 190.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Vokoun, Kuba, Markovič, Heidenreich – Fišara, Knýř (63. Pinkava) – Hapal, Bača, Bzirský (81. Svoboda) – Olejník (90. Muzikant). Trenér: Jaroslav Rolinek.
Sestava FC Viktoria Otrokovice: Balážik – Zábojník, Juráň, Lapčík, Georges (81. Issaka), Jasenský, Kurtin, Hradil (77. Ferko), Dekleva, Nzembi, Mlýnek (80. Foltýn). Trenér: Marek Sedlák.

Odkaz na videosestřih ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – FC Viktoria Otrokovice, zápas 27. kola Fortuna Moravskoslezské fotbalové ligy, Mohelnice 27. 5. 2017

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *