Na Slovácku jsme body nevybojovali

1.FC Slovácko B – FK Mohelnice  1 : 0  (0 : 0)

Mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo ve venkovním zápase 10. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s B-mužstvem 1.FC Slovácko v poměru 0 : 1. B-mužstvo 1.FC Slovácko v minulém kole remizovalo v Hlučíně 0 : 0, zatímco náš tým přestřílel tým FC Odra Petřkovice 4 : 2. Domácí celek byl před zápasem v tabulce na jedenácté pozici s třinácti body, o bod zpět byli právě naši fotbalisté, kteří okupovali třináctou příčku. Během zápasu, kdy náš tým svým výkonem navázal na ty předchozí, ve kterých jsme dosáhli na body, jsme si vytvořili mnohem více šancí než soupeř, ale v koncovce se nám nedařilo. Naopak domácí vytěžili z minima maximum. V 3. minutě náš tým vhazoval aut na polovině Slovácka, míč mířil až do pokutového území na Lukáše Hapala, který se jej snažil zpracovat, Břečka byl však v souboji úspěšnější a balon mu odebral. V 5. minutě Kerbr po odkopu brankáře Daňka posouval balon na Biolka, který si jej moc předkopl a ten skončil za brankovou čárou. V 7. minutě po nařízeném rohovém kopu Ťok centroval na přední tyč, naši hráči však balon odvrátili, odražený balon mířil znovu k domácímu záložníkovi,a  i druhý pokus náš tým přečkal bez úhony. V 11. minutě Rezek vybojoval druhý roh, Ťok odcentroval na přední tyč, kdy prodlužoval na zadní tyč jeden z jeho spoluhráčů. Tam si dávali přednost Kerbr s Biolkem a balon se od druhého jmenovaného odrazil jen ke Kubovi Horovi. V 13. minutě náš tým rozehrál standardku na krátko, poté směřoval na malé vápno centr, kde přes Dramého hlavičkoval Filip Markovič vedle. V 15. minutě si Lukáš Hapal zaběhl z levé strany za obranu domácích a šel z boku na brankáře Daňka. Břečka se Suchým jej křižovali a ránu mu zblokovali, pro gólman domácích potom balón v pohodě sebral. V 17. minutě vypálil nártem z hranice šestnáctky Machalík, jeho střelecký pokus šel nad branku. V 18. minutě Kerbr střílel v pokutovém území přes hlavu, rána se mezi tři tyče nevlezla. V 21. minutě se Lukáš Hapal prodral přes Suchého, ale v pokutovém území se mu nepovedla finální nahrávka. V 24. minutě Martin Bzirský prošel s míčem až do pokutového území, kde mu o nohy „brnkl“ Suchý. Martin upadl, sudí však ukázal, aby hráči pokračovali ve hře. V 29. minutě tvrdě vypálil Milan Olejník, blízko byl však Břečka, který mu balon srazil mimo branku. V 31. nebezpečně centroval Martin Bzirský, Daněk musel ven z branky, aby balon vyboxoval. Kuba Heindenreich z druhé strany také poslal míč do ohně, Lukáš Hapal jen do něj jemně trkl, branku však netrefil. V 37. minutě David Bača namířil z levé strany na protější tyč, balon však skončil dva metry vedle konstrukce branky domácích. V 42. minutě Kerbr nabídl míč do brejku Milanu Olejníkovi, který šel přes půl hřiště, dobrým skluzem jej míče zbavil Chyla a Břečka jej v pohodě rozehrál. To bylo z prvního poločasu vše.

V 48. minutě se domácí znenadání dostali do vedení. Ťok byl faulovaný Kubou Heindenreichem u brankového praporku. Ťok následně nacentroval balón na hlavu Suchého, který jej lízl na zadní tyč, a Kuba Hora se po míči jen ohlídnul, 1 : 0. V 56. minutě se Martin Bzirský svojí střelou neprosadil přes Suchého. V 59. minutě vystřelil na naši bránu Biolek, ale jen velmi slabě, a tak Kuba Hora jeho střelu v poklidu chytil. V 60. minutě si potom Biolek narazil míč s Ťokem a ihned přesouval hru na druhou stranu na Rezka, jenže do dráhy míče dal nohu Filp Markovič, který balon příhrál z první Kubovi Horovi. V 67. minutě David Bača nacentroval míč na přední tyč, kde byl ale Suchý a balon odehrál hlavou do bezpečí. V 71. minutě Martin Brzirský přihrál do velkého vápna, Kuba Heidenreich centroval na malé vápno, kde číhal Lukáš Hapal, před kterým musel balon odkopávat Břečka. V 75. minutě náš tým rozehrál rohový kop, balón po centru odvrátil Břečka k Martinu Vokounovi, který míč napálil, stejný hráč stačil zasáhnout i proti druhé střele. Na konci zápasu si náš tým vypracoval dvě velké šance. V 78. minutě se za obranu dostal Martin Bzirský, který se snažil Daňka obstřelit, ale netrefil vzdálenější tyč. V 82. minutě náš tým rozehrál rohový kop, který kopal Kuba Heindenreich. Po hlavičkovém souboji se balon odrazil k Honzovi Fišarovi, který bombou z voleje orazítkoval břevno domácí branky. Domácí mohli pojistit vedení v 89. minutě, kdy šla Kerbrova střela jen těsně vedle naší brány. V 90. minutě Kuba Hora špatně odkopl míč na Vinklera, který s ním pokračoval po pravé straně a přihrával na Kerbra, který si však nepohlídal ofsajdovou linii. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, skončil zápas naší prohrou v poměru 0 : 1.  

Roman Sedláček, trenér našeho mužstva, po zápase Šumperskému deníku řekl: „Shrnul bych to jednoduše. Domácí utrpěli výhru. Moc příležitostí Slovácko nemělo a ten jediný gól dalo ze standardní situace. My jsme pak nevyužili řadu slibných akcí a bohužel jsme prohráli. Přestože domácí nastoupili posíleni o několik hráčů ligového áčka, tak jsme si věřili, že tady můžeme uspět. Hráčům nemohu po herní stránce nic vytknout, mrzí jen ten výsledek. Na konci zápasu jsme si vytvořili snad tisíciprocentní šance a je škoda, že se nám je nepodařilo proměnit. Nakonec se tak i přes dobrý výkon vracíme zklamaní.“

Góly: 48. Suchý. Rozhodčí: Mikula – Kozubík, Kneisl. ŽK: 52. Kerbr, 66. Suchý – 80. Surzyn, 90. Markovič. Diváci: 103.
Sestava 1.FC Slovácko B: Buček – Daněk Flasar, Suchý, Dramé, Machalík, Kerbr, Ťok (84. Křivánek), Biolek (78. Vinkler), Rezek (88. Michna), Břečka, Chyla.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Kovář, Markovič, Surzyn, Kuba (76. Pinkava), Fišara, Hapal, Heindenreich, Bača, Olejník (61. Vokoun), Bzirský. Trenér: Roman Sedláček

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *