Z domácího derby s Uničovem máme bod

FK Mohelnice – SK Uničov  0 : 0

Mužstvo našeho FK Mohelnice remizovalo v domácím zápase 5. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem SK Uničov v poměru 0 : 0. Už potřetí za sebou jsme se s naším nejbližším soupeřem v derby rozešli smírně. Tentokrát mohla pěkná návštěva 340 diváků vidět mnohem lepší výkon našeho mužstva než v posledním domácím zápase s Blanskem. A využít něco z našich šancí, kterých bylo celkem dost, mohl být výsledek i mnohem lepší. Zápas otevřela v 2. minutě velká šance hostů, když si naše obranná dvojice neporadila s odkopem skákajícího balónu, toho se ujal Komenda, který nahrál na velké vápno do tutovky Jeřábkovi, jeho střela však těsně minula zadní tyč naší brány. V 6. minutě Lukáš Hapal hlavou chtěl prodloužit balón na malé vápno na Michala Kováře, tomu však jeden ze zadáků na poslední chvíli balón ukopl. V 10. minutě vyslal na bránu hostů střelu ze střední vzdálenosti David Bača, letěla však mimo. V 18. minutě se naši pokusili o efektní kombinaci na půlce soupeře, ztratili však balón, a tak mohli jít dopředu hosté a na konci jejich akce Krč přihrál za obranu na Jeřábka, ten však balón nezpracoval. V 24. minutě vybojoval a směrem k velkému vápnu potáhl balón Martin Bzirský, přihrál na Michala Kováře, ten nacentroval na Lukáše Hapala, který byl ale v záklonu, balón trefil jenom temenem hlavy a jeho pokus šel nad bránu. O malinkou chvíli opět vystřelil, tentokrát už přesně do brány, David Bača, jeho pokus však byl slabý a Uvízl jej s přehledem chytil. V 29. minutě se naši hráči hodně naštvali, když Roman Kuba vyslal přesným nákopem za obranu Lukáše Hapala, ten byl Vejvodou zezadu faulován, ale hlavní rozhodčí nezapískal. V 34. minutě Vasiljev u lajny vybojoval balón, kolmicí vytáhl Krče, ten nacentroval před bránu na Juřátka, který ale balón hlavou netrefil ideálně. V 43. minutě kombinaci po rohovém kopu zakončil střelou na přední tyč Kuba Heidenreich, jeho pokus ale Uvízl chytil. První poločas zakončila střela Vasiljeva nad naši bránu.

V 47. minutě jsme se dostali do veliké šance, když David Bača přihrál před bránu na Lukáše Hapala, který ale balón trefil holení. V 48. minutě šli po rychlé rozehrávce hosté do akce čtyř proti dvěma, Nuc ale v rozhodující chvíli doslova zbabral přihrávku na zcela volného spoluhráče. V 51. minutě Ondra Kopa nacentroval balón na Davida Baču, jehož pokus z velkého vápna šel nad bránu. V 52. minutě jsme se dostali do další gólovky, když tentokrát David Bača poslal přesně načasovaný balón za obranu na zcela volného Martina Bzirského a Lukáše Hapala, který ale situace nevyřešil dobře, když do střely na bránu dal příliš síly a balón vyletěl nad bránu. V 59. minutě Martin Bzirský přihrál po zemi do velkého vápna na Lukáše Hapala, jehož střela na zadní tyč měla opačnou faleš. V 61. minutě Michal Kovář nacentroval balón na hlavu zcela volného Lukáše Hapala, ten ale ve vyložené šanci minul. V 69. minutě chtěl Koutek nacentrovat na malé vápno na Vasiljeva, balón ale před ním někdo z našich hráčů zablokoval. V 72. minutě se po tvrdém zákroku ve středu hřiště uvolnil Honza Fišara, nahrál na Martina Bzirského, ten vyslal kolmici na Kubu Heidenreicha, jehož centr na velké vápno šel do nikam. V posledních 10 minutách se hosté dostali do tlaku. V 80. minutě Vasiljev našel přesným nákopem hlavu Krče, ten ale zamířil nad naši bránu. V 86. minutě vystřelil na naši bránu Krč, jeho pokus mířící k tyči ale Kuba Hora chytil. V 90. minutě hosté mohli strhnout vedení na svou stranu, když po jejich rohovém kopu balón doputoval na nohu Vejvody, jehož teč ale naštěstí naši bránu těsně minula. A protože ihned poté hlavní rozhodčí zápas ukončil, ten skončil remízou v poměru 0 : 0.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, nám po zápase řekl: „Přestože se nám nepodařilo vyhrát, kluky musím pochválit, předvedli enormní nasazení i agresivitu. Měli jsme daleko více šancí, ale zatím nám stále chybí více štěstí v koncovce. Ale pokud budeme pokračovat v této aktivní hře, úspěch musí přijít. Mužstvo šlape, hrajeme zodpovědně a naše výkony jdou nahoru. Máme hodně mladý tým a svou zkušeností nám výrazně pomohl svým návratem Michal Kovář, Lukáš Hapal je pak náš jediný útočník a bez něj to pro nás bylo abnormálně těžké. Teď nastoupil po měsíci a je vidět, že i on bude přínosem, dostával se do koncovky, vybojoval spoustu míčů. V závěru jsme prostřídali a na hřiště jsem poslal mladé kluky, na kterých chceme stavět v budoucnu, ale zatím jim ještě chybí ty potřebné zkušenosti a nedokázali si držet své prostory. Ale pokud budou jen sedět na střídačce, nikdy tu praxi nezískají. Musí prostě hrát a hrát, aby se postupně mohli zlepšovat.

Rozhodčí: Klíma – Možíš, Kolář. ŽK: Fišara, J. Heidenreich. Diváci: 340.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Fiala, Kuba, Markovič, J. Heidenreich – Kopa (73. Vokoun), Fišara, Kovář (82. Dokoupil), Bzirský, Bača (88. Svoboda) – Hapal. Trenér: Roman Sedláček.
Sestava SK Uničov: Uvízl – Rajnoha, Purzitidis, Vejvoda, Koutek – Jeřábek (84. Kasal), Nuc (55. Dostál, 59. R. Vasiljev), Juřátek, T. Vasiljev – Komenda, Krč. Trenér: Jiří Balcárek.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *