Áčko bez bodu i doma s Blanskem

FK Mohelnice – FK Blansko  0 : 3  (0 : 2) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo v domácím zápase 2. Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem FK Blansko v poměru 0 : 3. V minulé sezóně jsme rozhodně nebyli zvyklí na to, aby nám hořela defenzíva. V posledních zápasech se to však stalo smutnou skutečností. Ve včerejším zápase totiž naši hráči svému, jinak velmi aktivnímu a bojovnému, soupeři všechny tři góly doslova darovali. Když si k tomu připočteme zahození některých našich velkých šancí a další aspekty, o kterých se po zápase rozhovořil trenér Roman Sedláček, tak byl průšvih na světě. Do nepovedeného zápasu nemohl nastoupit vykartovaný Honza Fišara, který si odpykával jednozápasový distanc, a Lukáš Hapal, který si z minulého zápasu ve Velkém Meziříčí odnesl zlomeninu čelisti. Zápas otevřela v 10. minutě šance hostů Kutal dostal přesnou kolmici za naši obranu, balón ale napálil nad. V 11. minutě se po autu Milana Dokoupila do velkého vápna prokličkoval Kuba Svoboda a jeho střela na zadní tyč šla mimo. V 22. minutě po přesné diagonále Kuba Heidenreich přihrál do běhu Martinu Bzirskému, jehož střelu z velkého vápna brankář hostů Floder vychytal. V 23. minutě přišel kiks Milana Olejníka, který chtěl přihrát dozadu, balón si ale vyčíhal Trtílek, který přihrál do velkého vápna do otevřené obrany na zcela volného Pospíšila, jehož první střelu po zemi Kuba Hora sice vyrazil, ale proti další dorážce Pospíšila byl zcela bezmocný, 0 : 1. V 32. minutě Kuba Heindenreich přihrál balón Romanu Kubovi, jehož střela po zemi šla vedle přední tyče brány hostů. V 37. minutě jsme si vypracovali snad největší šanci zápasu, když Roman Kuba dal milimetrovou přihrávku mezi obránce na rozběhnutého Milana Dokoupila, ten šel sám Flodera, ale v souboji jeden na jednoho ho nepřekonal. V 42. minutě Trtílek zkrotil skákající balón, přešel přes Romana Kubu, nahrál na Kutala, který se prosmýkl kolem Pinkavy a střelou levačkou na přední tyč nedal Kubovi Horovi šanci, 0 : 2. V 43. minutě si jeden z obránců srazil centr Martina Bzirského do boční sítě. V 45. minutě potom Martin Bzirský pálil z hranice velkého vápna nad bránu hostů.

Jestli někdo po přestávce čekal nátlak našeho mužstva, tak omyl. Byli to totiž hosté, kteří se na počátku druhého poločasu dostali do velkých šancí. V 52. minutě po rychlém průniku Pospíšil přihrál po zemi do velkého vápna na Trtílka, jehož střelu z první z bezprostřední blízkosti Kuba Hora reflexivním zákrokem vytáhl. Z následného rohového kopu Kratochvíla se mohl hlavou prosadit Müller, kdyby ale trefil bránu. V 61. minutě po rohovém kopu Martina Bzirského prosvištěl balón velkým vápnem hostů, nikdo z našich ho ale nezasáhl, soupeř se utrhl do kontru, na jehož konci Pospíšil protahoval balón na Kutala, kterému ale včasným výběhem a odkopem vypálil rybník Kuba Hora. V 63. minutě naopak Kutal přesnou přihrávkou vytáhl do velkého vápna Pospíšila, jehož střelu po zemi Kuba Hora chytil. V 65. minutě Martin Bzirský nacentroval na malé vápno na Davida Baču, ten ale z první bránu hostů překopl. V 69. minutě Milan Olejník rozehrál aut, balón propadl až k Romanu Kubovi, jehož dorážka taky neměla úspěch. V 70. minutě vystřelil na bránu Vlasta Fiala, Floder ale balón ze vzduchu bez problému stáhl. V 76. minutě po naprosto zbytečné ztrátě balónu nasadil k sólu středem hřiště Minx, který nahrál do velkého vápna zcela volnému Pospíšilovi, který střelou po zemi na zadní tyč překonal Kubu Horu potřetí, 0 : 3. V 80. minutě poslal do naší už otevřené obrany nákop Kolařík, balónu se chopil Pospíšil, jehož zakončení skluzem uťal Milan Olejník. V 83. minutě se do průniku a přečíslení tři na jednoho se dvěma svými spoluhráči dostal Motyčka a jejich akci naši zastavili až na malém vápně. V 86. minutě se do centru Martina Vokouna od lajny položil Milan Dokoupil, ale ani on bránu hostů netrefil. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naší porážkou v poměru 0 : 3.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, nám po zápase řekl: „Kluky jsem před soutěží upozorňoval, že po povedené přípravě nemohou zůstat s hlavou v oblacích, ale musíme i nadále poctivě pracovat, bohužel někteří si to asi nevzali k srdci. Jestliže jsme v přípravě své třetiligové soupeře přehráli rychlostí a důrazem v osobních soubojích, tak dnes bylo všechno jinak. Byl to z naší strany odchozený zápas, ve kterém jsme prohráli 95 % osobních soubojů. Některé kluky teď na hřišti ani nepoznávám, nechápu, jak se naše výkony mohou najednou takto změnit k horšímu. Od zápasu se Šumperkem trvá náš herní útlum. Někteří naši hráči jsou totálně z formy, dalším se možná ani nechce a svým lajdáckým přístupem tak hazardují s pověstí mohelnického fotbalu. Je sice začátek soutěže, ale s takovým přístupem bychom opravdu daleko nedošli. Budeme to muset nějak řešit.

Góly: 23. a 76. Pospíšil, 42. Kutal. Rozhodčí: Klíma – Polanský, Hanák. ŽK: Bzirský – Šplíchal, Pospíšil. Diváci: 280.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Olejník, Markovič (62. Fiala), Pinkava (81. Knýř), J. Heidenreich – Kopa, Kuba, Svoboda (32. Vokoun), Bača, Bzirský – Dokoupil. Trenér: Roman Sedláček.
FK Blansko: Floder – Koláček, Píšek, Müller, Duda, Šplíchal, Trtílek, Kratochvíl (78. Motyčka), Pospíšil (80. Buchta), Kutal (71. Kolařík), Minx. Trenér: Zbyněk Zbořil.

Odkaz na video ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – FK Blansko, zápas 2. kola Moravskoslezské fotbalové ligy, Mohelnice 13. 8. 2016

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *