Náš klub oslavil sedmdesátiny

Přinášíme krátkou informaci z průběhu včerejších oslav 70. výročí založení českého fotbalu v Mohelnici. Letošní oslavy se nesly v duchu spojení nadějí do budoucna a připomínek minulosti našeho klubu. Naděje do budoucna je spojena s našimi nejmladšími fotbalisty, kterým patřila první část oslav, kdy od 8.30 proběhl na Městském stadionu v Mohelnici turnaj přípravek. Turnaj těch mladších ovládla naše přípravka, za kterou se umístily přípravky Svitav, Loštic a Moravičan. Nejlepším střelcem turnaje se s 8 góly stal náš hráč Daniel Kopa. V turnaji těch starších už se našemu týmu tak nedařilo a skončil na 3. místě. První skončil tým Slovanu Olympie Bruntál, na druhém místě tým Moravské Třebové a na čtvrtém místě tým Maletína.

Podstatná část oslav se nesla v duchu připomínek minulosti našeho klubu, která je spojena s našimi bývalými hráči, kteří klub reprezentovali v minulých desetiletích. Jsme velmi rádi, že se většina z pozvaných zúčastnila společného setkání s vedením klubu, které proběhlo v restauraci Sport od 12.00. Na jeho počátku místopředseda výkonného výboru Igor Machálek krátce vzpomenul na důležité okamžiky historie našeho klubu, odchovance, kteří v minulosti dosáhli výrazných sportovních úspěchů mimo náš klub, a připomněl současné aktivní hráče A-mužstva, kteří jsou našimi odchovanci s reprezentačními zkušenostmi. Tichá vzpomínka byla věnována těm, kteří již mezi námi nejsou. V této souvislosti bylo vzpomenuto odkazu dlouholetého předsedy klubu pana Antonína Petrušky. Po tomto úvodu převzal slovo předseda FK Mohelnice David Crha, který se věnoval současné situaci klubu, která je stabilní, a vizím do budoucnosti z hlediska dalšího rozvoje areálu Městského stadionu, financí a sportovní stránky.

Od 14.30 potom pokračoval program oslav turnajem „starých“ gard Mohelnice, výběru Mohelnicka, Loštic a Moravičan. Na hřišti se v průběhu turnaje objevili hráči, kteří v období posledních 25 let náš klub reprezentovali a šlo vidět, že hrát fotbal rozhodně nezapomněli. Na hřišti tak bylo vidět mnoho zajímavých momentů. Za zmínku také stojí, že bránu Moravičan po celý průběh turnaje hájil předseda klubu David Crha. V prvním zápase turnaje tým Loštic zvítězil nad Mohelnicí 2 : 1 a v dalším zápase tým Moravičan remizoval s výběrem Mohelnicka 0 : 0. Rozhodly tak penalty, ve kterých uspěl tým Moravičan. Zápas o 3. místo skončil vítězstvím týmu Mohelnice nad výběrem Mohelnicka 6 : 1 a zápas o 1. místo vítězstvím týmu Loštic nad týmem Moravičan 4 : 1.

Průběh oslav zakončilo posezení u hudby.

Tímto bychom chtěli ještě jednou poděkovat všem, kteří přijali pozvání na oslavy 70. výročí založení českého fotbalu v Mohelnici, samozřejmě také všem organizátorům oslav, všem našim partnerům za podporu a fanouškům za návštěvu.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *