Áčko na závěr sezóny zvítězilo s Líšní

FK Mohelnice – SK Líšeň  1 : 0  (0 : 0) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 17. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem SK Líšeň v poměru 1 : 0. Návštěva 210 diváků mohla vidět svojí atmosférou bezstarostný zápas na vysoké úrovni, který byl svým průběhem vyrovnaný a o konečném výsledku rozhodla jedna proměněná standardka. Zejména v prvním poločasu mladý tým hostů předvedl aktivní výkon a měl více ze hry. Postupem času se však hra vyrovnala a po většinu druhého poločasu byli nebezpečnějšími pro změnu naši. Zápas otevřel v 16. minutě přímý kop Kuby Heidenreicha, k balónu se ve velkém vápnu dostal Vlasta Fiala, hlavou ho vrátil na šestnáctku, odkud pálil nad Luboš Pinkava. V 19. minutě pronikl po lajně Milan Olejník, nacentroval na malé vápno, kde Ondra Kopa v osobním souboji balón nezasáhl. V 21. minutě dal David Bača výbornou přihrávku na Milana Olejníka, jehož přihrávka po zemi před bránu hostů nikoho z našich hráčů nenašla. V 27. minutě David Bača našel diagonálou Ondru Kopu, ten s balónem pádil po lajně, nacentroval na zadní tyč brány hostů, kde se při pokusu o hlavičku srazili Lukáš Hapal s Milanem Olejníkem. V 28. minutě naši obranu vymotal Krška, přihrál před velké vápno na Ovsepjana, který zamířil vedle naší brány. V 32. minutě nám nevyšla kombinace, ztratili jsme balón, toho se chopil Krška, který vyslal do sprintu Nevřalu, který střelou z velkého vápna jenom o kousek minul zadní tyč naší brány.

V 54. minutě Kuba Heidenreich prudkým pasem trefil do velkého vápna hostů nabíhajícího Lukáše Hapala, od kterého se balón odrazil do autu. V 62. minutě jsme se dočkali prvního a posledního gólu, když po faulu na Milana Olejníka rozehrál balón David Bača, který jej přetáhl na zadní tyč na Vlastu Fialu, který jej namířil na protilehlou tyč, odkud dostal balón do brány hlavou Roman Kuba, 1 : 0. V 68. minutě jsme měli další velkou šanci, když Kuba Heidenreich přihrál do běhu mezi obránce Davidu Bačovi, ten chtěl přehodit brankáře hostů Zrzavého, který byl vylezlý z brány, jeho střelecký pokus však šel nad. V 82. minutě Krška namířil z rohového kopu přímo do naší brány, ale Kuba Hora zareagoval a balón vyboxoval. V 83. minutě mohlo být srovnáno, když Nevřala dostal průnikovou přihrávku na velké vápno, jeho střelu srazil Vlasta Fiala, Kuba Hora balón vyrazil před sebe a proti následné dorážce Krále z malého vápna vytáhl výborný reflexivní zákrok. V 89. minutě potom Kuba Hora pohodově chytil balón z přímého kopu Kršky. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naším vítězstvím v poměru 1 : 0.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, nám po zápase řekl: „Dnes už to podle mě byl takový bezstarostný zápas, ve kterém rozhodne jedna chyba, což se nakonec potvrdilo. Ty standardky nás prostě drží, zase jsme z této situace rozhodli zápas a zaslouženě vyhráli. Ale opět musím říct, že jsme narazili na velice kvalitního běhavého soupeře a jsem rád, že jsme utkání zvládli. Zejména první půle měla velice dobré parametry, z naší strany jen škoda, že jsme lépe nezvládli finální část u několika dobrých náběhů. I druhá půle byla dobrá, ale oba týmy prostřídaly a pak už ta hra byla spíše taková rozháraná, přesto i tak mělo utkání do poslední minuty tempo i nasazení. V závěru nás dost podržel brankář. Také stojí za zmínku, že dnes od začátku zápasu nastoupilo hned osm hráčů místního původu, což je na ligu nevídaný počet. Tahle skutečnost, kterou bych chtěl vyvrátit kritiku některých fanoušků z minulých dní, ukazuje, že i z místních hráčů je možné vybudovat konkurenceschopný tým. I nadále budeme přednostně dávat prostor našim odchovancům, ti však musejí chtít prokázat svoje schopnosti. Nikoho do fotbalu nemůžeme nutit. Dobrým příkladem správného přístupu je Jakub Svoboda, kterému se do fotbalu chce a i dnes bez větších problémů zvládl 63 minut hry.“

Góly: 62. Kuba. Rozhodčí: Machač – Pfeifer, Kondler. ŽK: Fišara, J. Heidenreich – Matoušek. Diváci: 210.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Fiala, Kuba, Pinkava, J. Heidenreich – Olejník, Bača, Fišara, Svoboda (62. M. Kotůlek), Kopa (64. Bzirský) – Hapal (83. Kovář). Trenér: Roman Sedláček.
Sestava SK Líšeň: Zrzavý – Bednář, Zezula, Král, Matoušek – Nevřala, Vejmělek, Hanuš (68. Minařík), Krška – Bohuslav (81. Daněk), Ovsepjan (83. Aldin). Trenér: Josef Mazura.

Video ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – SK Líšeň, zápas 17. kola MS fotbalové ligy, Mohelnice 11. 6. 2016

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *