Áčko zvítězilo s Velkým Meziříčím

FK Mohelnice – FC Velké Meziříčí  1 : 0  (1 : 0) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 29. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem FC Velké Meziříčí v poměru 1 : 0. Výsledek potěšující hned z několika důvodů. Tím prvním jsou samozřejmě další body a fakt, že naše A-mužstvo už nemůže skončit na horším než 10. místě, což je pro nováčka velmi slušná pozice. Dalšími důvody jsou potěšující výkony Kuby Svobody, našeho dorostence, který bez větších problémů zvládl 70 minut hry, a Milana Olejníka, který po dlouhých zdravotních obtížích odehrál plnohodnotný zápas a rozhodně ho bylo vidět. Do zápasu naopak nenastoupil Filip Žák, který má potíže se svalem. Co se týče průběhu zápasu samotného, první šanci si v 6. minutě vypracovali hosté, když Smejkal dostal od Demetera přesnou přihrávku za naše obránce, jeho střelecký pokus byl však sražený na roh. Potom už hru ovládl náš tým, který si vytvořil několik gólových šancí. V 13. minutě se hostům nepodařilo vyvézt balón z jejich poloviny, když jejich rozehrávku důrazně napadl Ondra Kopa, potáhl si balón, zamířil pod břevno, jeho pokus ale vytáhl brankář hostů Invald. Následující rohový kop rozehrál Kuba Heidenreich, přetáhl jej na zadní tyč, kde číhal Lukáš Hapal, kterého ale jeden z hráčů hostů vytlačil z ideální pozice, a tak se Lukášovi nepodařilo přesně zakončit. V 17. minutě nacentroval do velkého vápna Ondra Seibert a Lukáš Hapal v osobním souboji s jedním z hráčů hostů v záklonu hlavou zamířil nad bránu. V 25. minutě se k našemu velkému vápnu probil Demeter, ale jeho střela šla také nad bránu. V 29. minutě hosté rozehráli aut, Simr se dokázal dostat přes Romana Kubu do našeho velkého vápna, ale jeho přihrávka na malé vápno byla nepřesná. V 34. minutě převzal Demeter dlouhý centr Simra od lajny a z hranice velkého vápna vystřelil opět mimo naši bránu. V 36. minutě po faulu na Ondru Kopu před velkým vápnem Kuba Heidenreich rozehrál standardku a balón se mu podařilo namířit přímo na hlavu Romana Kuby, kterému se ovšem také nepodařilo přesně zakončit. V 39. minutě jsme se konečně dočkali vedení, když Míša Weinlich dostal přihrávku od Milana Olejníka středem hřiště, na kterou vůbec nezareagoval Puža. Míšovi se otevřel prostor a zařídil se podle starého známého hesla: „Když nevíš, co s tím, tak pal na bránu.“ Jeho rána z dobrých 20 metrů se od břevna odrazila do sítě brány hostů, 1 : 0. V posledních 5 minutách prvního poločasu potom náš tým začal svého soupeře doslova drtit, nepustil ho na naši polovinu a mohl přidat i další gól, což se ale nakonec nepodařilo. V 42. minutě rozehrál rohový kop Míša Weinlich a Invald reflexivně vyrazil hlavičku Lukáše Hapala z malého vápna. V 44. minutě Kuba Heidenreich napálil balón do velkého vápna hostů, ten se odrazil k Milanu Olejníkovi, jehož střelu pozorný Invald také vytáhl.

I druhý poločas začal naší velkou šancí, když v 52. minutě Kuba Heidenreich rozehrál rohový kop na Lukáše Hapala, ten vrátil balón na přední tyč k Ondrovi Kopovi, kterému se ale balón nepodařilo zasáhnout. V 54. minutě Martin Kotůlek vyslal nádherným pasem do úniku Lukáše Hapala, který Invalda po zemi podstřelil, ale zamířil mimo bránu. V 60. minutě potom na bránu hostů zaútočil na bránu hostů Milan Olejník, který nahrál přes celé vápno Ondrovi Kopovi, ten dal balón z první na malé vápno, odkud Lukáš Hapal zakončil nad bránu. V 62. minutě balón ko kostrbaté kombinaci hostů proskákal naším velkým vápnem k Demeterovi, jehož střelecký pokus Petr Večeř zneškodnil. V 70. minutě potom Demeter vyslal prudký centr ze strany na naše malé vápno, ale Petr Večeř si se situací poradil a balón vyrazil do bezpečí. V 80. minutě si náš tým vypracoval poslední velkou šanci, když dal Milan Olejník kolmici po čáře do běhu Lukáši Hapalovi, ten před jedním z obránců hostů nahrál po zemi na přední tyč na zcela volného Davida Baču, který jenom o kousek minul. A protože se potom už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naším vítězstvím v poměru 1 : 0.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, nám po zápase řekl: „Vzhledem k tomu, v jaké jsme nastoupili sestavě, to nebylo vůbec špatné. Dnes jsme totiž dali poprvé více prostoru mladým klukům a musím říct, že se snažili a nakonec podali takový standardní výkon, i když začátek byl z naší strany možná trochu rozpačitý. Jsem rád, že můžeme v těchto zápasech, kdy už nám o nic nejde, dát prostor i těm mladým, aby mohli ukázat, jestli s nimi můžeme do budoucna počítat. A těší mě, že všichni ti kluci, co dnes nastoupili, si svým výkonem řekli o další angažmá v Mohelnici. Rozhodně mě těší dnešní výkon našeho dorostence Jakuba Svobody, který s námi začal trénovat až během jara a věřím, že mu dosavadní píle vydrží. Je v něm obrovský potenciál a rozhodně může být příslibem mohelnického fotbalu. Jeho příklad je důkazem, že v Mohelnici může vyrůst velmi kvalitní hráč. Také je potěšující skutečnost, že se vrátil Milan Olejník. I přes dlouhý herní a tréninkový výpadek zapříčiněný zraněním jde vidět, že se dostává na velmi dobrou úroveň.“

Góly: 39. Weinlich. Rozhodčí: Cieslar – Páral, Koláček. Diváci: 240.
Sestava FK Mohelnice: Večeř – Seibert, Kuba, Pinkava, J. Heidenreich – Olejník, Weinlich, M. Kotůlek (75. Fišara), Svoboda (71. Bača), Kopa (68. Bzirský) – Hapal. Trenér: Roman Sedláček.
Sestava FC Velké Meziříčí: Invald – Bouček, Šimáček, Souček, Krejčí – Dolejš, Puža (66. Berka), E. Smejkal (46. Kratochvíl), Šuta, Demeter (88. L. Smejkal) – Simr. Trenér: Libor Smejkal.

Odkaz na videosestřih ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – FC Velké Meziříčí, zápas 29. kola MS fotbalové ligy, Mohelnice 3. 6. 2016

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *