Béčko otočilo zápas s Dolany

FK Mohelnice B – FC Dolany  3 : 2  (0 : 2)

B-mužstvo našeho FK Mohelnice zvítězilo v domácím zápase 26. kola Olomouckého krajského přeboru s týmem FC Dolany v poměru 3 : 2. I když to na vítězství po skončení prvního poločasu, který náš tým nezvládl, rozhodně nevypadalo. V tom druhém, po velmi zlepšeném výkonu, kdy jsme hosty do ničeho významného nepustili, to už vypadalo jinak a nakonec z toho byly další tři body. Do první šance se v 21. minutě dostal náš tým, když Kuba Kotůlek převzal nacentrovaný balón, díky tomu, že měl rychlost, se prosmýkl kolem Bergmanna do souboje jeden na jednoho s brankářem hostů Chlandou, kterého ale nepřekonal. V 31. minutě Martin Kotůlek přihrál Milanu Strnadovi, jehož prudký centr ze strany proletěl celé velké vápno. V 35. minutě po faulu před naším velkým vápnem Bednáš rozehrál přímý kop, skákající balón trefil Petra Večeře do ramena, ten jej stačil vytěsnit před sebe, odkud se důraznou dorážkou prosadil Procházka, 0 : 1. V 40. minutě hosté svůj náskok navýšili, když naši sice odvrátili rohový kop, přenesli hru před velké vápno hostů, kde jsme ale po vypuštěném souboji o balón rychle přišli. Do útoku se tak dostal Katsumasa, který nahrál po zemi na velké vápno do tutové pozice Bednářovi, kterého fauloval Tomáš Najman, jasná penalta. K ní se postavil samotný Bednář, který ji přesnou střelou na přední tyč proměnil, 0 : 2. Po první poločase průběžný výsledek, který zcela odpovídal kvalitě našeho výkonu.

Po přestávce se náš výkon po všech stránkách zvedl. V 58. minutě Milan Strnad rozehrál rohový kop, který hlavou proměnil Honza Rabenseifer, 1 : 2. V 60. minutě jsme zaslouženě vyrovnali, když Matrin Bzirský dostal příliš prostoru a ne moc pohlednou střelou to placírkou zpoza šestnáctky trefil k zadní tyči, 2 : 2. Náš tlak se proměnil ve vítězný gól hned v 62. minutě, kdy Kuba Kotůlek prodloužil nacentrovaný balón na Radka Maráka, který se prosadil přesnou střelou k zadní tyči, 3 : 2. V 65. minutě mohlo být rušno na druhé straně, když velmi nebezpečný Bednář převzal nacentrovaný balón dostal se před Vlasťu Knýře a ten ho těsně před velkým vápnem poslal na zem. Protože měl Vlasťa už jednu žlutou kartu, poroučel se po druhé žluté do sprch. Z nařízené standardky balón propadl na zadní tyč, kde číhal Jíša, Petr Večer ale jeho dorážku vychytal. V 68. minutě potom Bednář z přímého kopu napálil zeď. Do poslední velké šance se v 84. minutě dostal náš tým, když Martin Bzirský rozehrál rohový kop, balón se odrazil k Honzovi Marákovi, tomu ale střela z velkého vápna nesedla, trefil však Milana Olejníka, který hlavou orazítkoval břevno. V 85. minutě se před Petrem Večeřem náhle zjevil Bednář, kterému se ale zakončení nepovedl. A když se potom už nic zajímavého nestalo, skončil zápas naším vítězstvím v poměru 3 : 2.

Michal Kovář, trenér B-mužstva, nám po zápase řekl: „Noc a den, tak bych zhodnotil oba poločasy. Asi jsme po minulém zápase ve Chválkovicích podlehli euforii a pocitu, že se nám dnes nemůže nic stát. Přitom jsem hráče varoval, že dnes nás čeká kvalitativně mnohem silnější soupeř než minule, je třeba předvést rychlost, aktivitu a důraz v osobních soubojích. Nic z toho jsme v prvním poločase, který jsme odchodili jako staří páni profesoři, nepředvedli. Pochvalu za první poločas zaslouží snad jen Honza Rabenseifer. O přestávce jsme si promluvili a druhého poločasu nastoupili zcela jinak. Začali jsme našeho soupeře napadat, neprohrávali souboje vzadu, byli schopní tahat balóny po čáře a také ve středu zálohy jsme hosty přehráli. Tímto se nám podařilo zápas otočit. S body jsem dnes spokojený, ovšem s hrou v prvním poločase, která nás málem stála zápas, rozhodně být spokojen nemohu. Vzhledem k časovému křížení se zápasem áčka, nás příští sobotu v Kralicích opět nečeká nic lehkého.“

Góly: 58. Rabenseifer, 60. Bzirský, 62. Marák R.
Sestava FK Mohelnice B: Večeř – Strnad, Knýř, Najman, Heidenreich A. – Kotůlek M. (46. Marák J.), Svoboda (61. Marák R.), Rabenseifer – Olejník (88. Havlíček), Kotůlek J. (75. Horák), Bzirský. Trenér: Michal Kovář.
Sestava FC Dolany: Chlanda – Šatný, Jíša, Procházka, Bergmann, Vrána, Kubeček, Pekař (42. Holásek), Katsumasa, Valenta, Bednář. Trenér: Petr Máčala.

Odkaz na video ze zápasu (p. Zdeněk Diviš)

FK Mohelnice – FC Dolany, zápas 26. kola Krajského přeboru, Mohelnice 15. 5. 2016

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *