Áčko v Hlučíně nebodovalo

FC Hlučín – FK Mohelnice  1 : 0  (1 : 0) 

A-mužstvo našeho FK Mohelnice prohrálo ve venkovním zápase 22. kola Moravskoslezské fotbalové ligy s týmem FC Hlučín v poměru 0 : 1. O výsledku našeho zápasu, jehož průběh po skončení přiléhavým způsobem zhodnotil trenér Roman Sedláček, rozhodla agresivita domácích v prvním poločase a naše velká smůla v tom druhém. Ačkoliv se první poločas jednoznačně lépe vydařil domácím, už ve 4. minutě bylo rušno na druhé straně, když Kuba Heidenreich nacentroval do velkého vápna, Žižka chtěl odkopnout balón, místo toho ale trefil do hlavy Martina Vokouna. Sice nechtěná, ale celkem jasná situace, která penaltou neskončila. Potom už ale hru ovládli domácí. V 9. minutě se po centru z pravé strany na naše malé vápno marně natahovali zcela volní Kraut a Talián. V 21. minutě potom Talián střílel z hranice velkého vápna těsně nad. V 28. minutě se už domácí dočkali, když od lajny Heiník rozjel kombinaci na jeden dotek, balón se tak dostal k rozběhnutému Štefkovi, který nacentroval na přední tyč, odkud dorážel Sasín, 1 : 0. V 35. minutě se ve středu hřiště uvolnil Foltýn, který nahrál Krautovi, ten však z hranice našeho velkého vápna pálil nad. Naši se připomněli až v 38. minutě, kdy se po tvrdém souboji do zakončení z pozice před velkým vápnem dostal Lukáš Hapal, který ale pálil mimo bránu domácích na roh. To bylo z prvního poločasu vše.

Od počátku toho druhého náš tým zvýšeným nasazením hru vyrovnal, soupeře už do ničeho nepouštěl, ovšem také nebyl příliš nebezpečný. Až v 59. minutě Ondra Seibert nacentroval do velkého vápna a hlavička Ondry Kopy orazítkovala břevno brány domácích. Z okamžitého protiútoku Sasín předložil balón před velké vápno Krautovi, který se díky dobrému pohybu dostal do zakončení, Kuba Hora ho ale vychytal. V 79. minutě Kubův výkop Lukáš Hapal hlavou prodloužil mezi obránce hostů, za balónem šel skluzem Filip Žák, měl to ale na dlouhou nohu, a tak se mu zakončit nepodařilo. V posledních minutách jsme hráli na tři útočníky a domácí ukovali na jejich polovině. V 89. minutě se nám málem podařilo vyrovnat, když Kuba Heidenreich po faulu domácích rozehrál balón do velkého vápna, kde v hlavičkovém souboji odstínil bránícího hráče domácích Lukáš Hapal, balón tak propadl na zadní tyč k Honzovi Fišarovi, který jej dokázal před brankářem domácích Hampelem nakopnout na protilehlou tyč, kam šel po hlavě Milan Šmíd, který snad o 10 centimetrů minul zcela prázdnou bránu. Prostě smůla. A protože se do konce zápasu už nic zajímavého nestalo, zápas skončil naší porážkou v poměru 0 : 1.

Roman Sedláček, trenér A-mužstva, byl po zápase tentokrát zklamaný a řekl nám: „Dnes jsme nedokázali zachytit začátek a vyrovnat se s agresivním nástupem domácích, z čehož pramenila jejich herní převaha a také využití jedné šance. Ve druhém poločase jsme se ale zvedli a předváděli to, co v minulých zápasech. Hráči ve druhém poločase rozhodně zabojovali a soupeře pustili jenom do jedné příležitosti. Vzhledem k našemu výkonu ve druhém poločasu by zápasu spíše slušela remíza, ale na samém konci při nás nestálo štěstí. Milanu Šmídovi ale rozhodně neproměněnou gólovou šanci nevyčítám. Je to mladý nadějný hráč sbírající zkušenosti. Rozhodně za snahu i on zaslouží pochvalu. Dnes se nám body prostě nepodařilo získat. Musíme se o úspěch snažit příště.“

Góly: 9. Sasín. Rozhodčí: Dubravský Radek – Richtár Jaromír, Polanský Jan. ŽK: 62. Sasín, 66. Heinik, 83. Foltýn, 86. Žižka – 74. Seibert. Diváci: 305.
Sestava FC Hlučín:
Hampel – Heinik, Rychnovský, Žižka, Badalyan, Sasín (90. Galvas), Kraut (75. Hudeczek), Dostál, Foltýn, Štefek, Talián (90. Ságner). Trenér: Milan Valachovič.
Sestava FK Mohelnice: Hora – Heidenreich, Kuba, Pinkava,  Seibert, – Fišara, Weinlich (83. Šmíd), Bača – Žák, Hapal, Vokoun (46. Kopa). Trenér: Roman Sedláček.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *